Patrick Berkelmans nieuwe trainer van WSC

WSC handhaafde zich vorig seizoen met veel moeite in de tweede klasse. De club wil zich dit voetbaljaar probleemloos veiligspelen en Patrick Berkelmans (49) heeft als nieuwe trainer de taak om dat karwei te klaren met het vernieuwde vlaggenschip.

Tot grote opluchting van iedereen op sportpark Eikendonk wist WSC zich vorig seizoen met veel kunst- en vliegwerk te handhaven in de tweede klasse. De allesbeslissende nacompetitiewedstrijd tegen VV Terneuzen op 10 juni eindigde na verlenging in 2-2, waarna de Waalwijkers de strafschoppenserie wonnen met 6-5. Ook Patrick Berkelmans was content met dit nieuws, al had hij kort daarvoor zelf een teleurstelling moeten verwerken. De nieuwe trainer van WSC verloor op die dag met zijn toenmalig werkgever RKVV Nieuwkuijk van PSV Amateurs, waardoor zijn club derdeklasser bleef. “Het was een bijzondere dag, dat kun je wel stellen”, aldus de oefenmeester.

NIEUW TEAM
In augustus stond Berkelmans voor het eerst op het trainingsveld van WSC, maar daarvoor was de trainer al maanden bezig met het samenstellen van een nieuw team. Veel spelers hadden aangekondigd om sportpark Eikendonk te verlaten en dus moest Berkelmans aan de bak. “Behoorlijk wat talentvolle WSC’ers zijn in het verleden vertrokken en de club wilde die spelers dolgraag terughalen”, legt Berkelmans uit. “Het is me gelukt om jongens te enthousiasmeren voor een terugkeer en dat heeft te maken met het vernieuwde beleid van WSC. De vereniging heeft gebroken met de traditie om veel spelers van buitenaf aan te trekken. Voornamelijk WSC’ers krijgen nu een kans in het eerste. De jeugdafdeling moet weer de levensader worden van de club. Tegen Sarto stonden dit seizoen vier jongens in de basis die vorig jaar in de JO19-1 speelden, dus we zijn op de goede weg.”

KAMPIOENENMAKER
Berkelmans, die voor twee seizoenen tekende op sportpark Eikendijk, heeft een prachtig cv. Hij trainde onder meer RWB, Capelle, Baardwijk en RKVV Nieuwkuijk en met al die clubs wist hij ooit te promoveren. Bij WSC worden er echter geen wonderen verwacht van de kampioenenmaker. Na de twaalfde plaats van vorig jaar is iedereen tevreden als de oranje-zwarte brigade zich dit seizoen handhaaft en dan het liefst eenvoudiger dan in het voetbaljaar 2018/2019. “In de eerste vijf duels behaalden we negen punten, een prima start. Maar het wordt een zwaar seizoen”, voorspelt Berkelmans. “Dit is een sterke competitie, met ploegen als Sarto, Cluzona en VOAB. Onze doelstelling is handhaving.”

Berkelmans voelt zich thuis bij WSC en merkt dat de nieuwe clubkoers een positief effect heeft op de hele vereniging. “Vrijwilligers en ouders zijn positief en supporters kunnen zich identifi ceren met ons jeugdige, herkenbare elftal”, zegt de tevreden Berkelmans. “WSC is sowieso een grote club met een schitterende accommodatie en ik ben content met mijn spelersmateriaal. De jongens werken hard en de trainingsopkomst is top. Uit mijn contract voor twee seizoenen spreekt bovendien vertrouwen. Ik krijg de kans om te bouwen aan een nieuw team en ik heb er veel vertrouwen in dat ik hier een mooie tijd ga beleven.”

Wil je meer informatie over de club WSC? Klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.