Papendrecht vrouwen 1 door in de beker na nieuwe zege

0
123

Op zaterdag 12 september speelde Papendrecht VR1 de laatste wedstrijd van de bekerpoule tegen De Fendert VR1. Het was van tevoren al duidelijk dat het lastig zou worden. Enerzijds door de sterke tegenpartij, anderzijds vanwege de vele afwezigen. Zo stond Joyce op het doel en was Marieke voorstopper, prima stand-ins overigens.

banner_koningsport_small_VJ
De tegenstander had kennelijk voor ogen om van meet af aan druk te zetten en om de punten in Fijnaart te houden. Die druk op het del van Papendrecht, vanaf de aftrap, kon gelijk als waarschuwing worden genoteerd.

Gelukkig openden onze dames in de zesde minuut de score. Shirley speelde Petra aan die een half veld kon overbruggen en de 0-1 op het scorebord zette. Dat het een spannende wedstrijd zou worden, was wel duidelijk. De passing en het willen hebben van de eerste bal zaten er deze keer vaak niet in. Dit in relatie met de druk die de tegenstander kon zetten, leidde af en toe tot billenknijpen. In de 21e minuut schoot Britt op de lat na een lange pass van Petra.

Kort daarna een pass van Shirley op Britt die er net niet bij kon. Halverwege de eerste helft moest linksback Manja met een lichte blessure het veld verlaten. Marleen nam haar positie over. In de 32e minuut werd Ilse op rechts neergehaald. De vrije trap werd op prachtige wijze genomen door Petra: 0-2. Vijf minuten daarna passte Petra op Britt die de 0-3 binnenschoot.

Een paar minuten voor rust belandde de bal na balverlies van Britt in de voeten van een tegenstander die doorliep en voor de 1-3 ruststand zorgde. De rust was ook even nodig. Ons team moest zo af en toe tot het naadje gaan. In de rust werd Danielle gewisseld voor Tessa die evenals Britt haar debuut maakte.

Tijdens het eerste deel van de tweede helft waren onze dames even de weg kwijt. Dat gekoppeld aan het feit dat de tegenstander kennelijk het gevoel had dat het zou kunnen, leidde tot de 2-3. Vanaf dat moment moest ons team in de overlevingsmodus daar het, zoals eerder gezegd, niet liep en kortom slecht was. Toch kregen we nog steeds kansen die niet benut werden. Tessa kon uithalen na een slechte bal van de keeper van de tegenpartij, maar de bal belandde op het dak van het doel.

Britney werd gewisseld voor Julia die linksbuiten ging spelen. Shirley nam de linkshalfplaats over. Tot overmaat van ramp gaf Goedele aan dat zij gewisseld moest worden en de boel werd omgegooid. Petra ging laatste vrouw spelen. Danielle kwam terug in het veld en er werd verder gespeeld in een 4-4-2-systeem. De veerkracht en inzet van onze dames waren groot, waardoor de wedstrijd toch kon worden afgesloten met winst.

Alle lof voor alle dames die er vandaag stonden en ook alles hebben gegeven. Slecht gevoetbald, maar wel met volledige inzet. We gaan dus verder in de beker na negen uit drie! Als slecht gespeelde wedstrijden ook gewonnen worden, belooft dat nog wat. Volgende week competitie: uit naar Smerdiek Vr1.

Bron: VV Papendrecht