Papendrecht pakt punt tegen Nivo Sparta

0
74

Na een aantrekkelijke wedstrijd heeft Papendrecht met een uitstekende eerste helft de punten gedeeld met Nivo Sparta, de nummer 3 uit de stand.

Papendrecht nam direct vanaf het begin het initiatief en zette vroeg druk op de defensie van Nivo Sparta. Hierdoor kwam de ploeg uit Zaltbommel niet echt aan voetballen toe. Binnen de eerste vier minuten was Djerrel Saffignani twee keer gevaarlijk voor het doel van Rob Goesten na voorzetten van Koen Lighaam en Sven van der Net. Nick Kamerling was de volgende, die een kans kreeg. Zijn kopbal uit een corner ging over.

Papendrecht combineerde prima en heerste op het middenveld. De sterk spelende Stephan Bravenboer en Sven van der Net speelden daarbij een belangrijke rol. Het overwicht leverde de volgende kans op, toen Xavier Leenheer de achterlijn haalde en Djerel Saffignani bediende. Hij raakte de bal maar half, waardoor Rob Goesten de bal eenvoudig kon oprapen.

Na een kwart wedstrijd kwam Nivo Sparta uit het niets op voorsprong. Een vrije bal halverwege de helft van Papendrecht werd voor het doel gebracht. De Papendrechtse defensie greep onvoldoende in, waardoor de bal bij de tweede paal belandde, waar Frenk Schaap raak schoot. Na de openingstreffer was Papendrecht even de kluts kwijt. Nivo Sparta was dicht bij de 0-2, toen Mo Nikbakht in kansrijke positie via de lat overschoot. Enkele ogenblikken later kon na een snelle counter Willem Looijen alleen richting het doel van Roy Rijntjes. De geroutineerde spits schoot echter te gehaast. Zijn schot verdween ruimschoots naast het doel.

Papendrecht herpakte zich in het laatste kwartier en creëerde diverse kansen. In de 36e minuut kreeg Papendrecht de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Koen Lighaam onderschepte een te zachte terugspeelbal. Hij ging alleen richting Rob Goesten, die hij omspeelde. Vervolgens wilde Lighaam terugleggen op Djerrel Saffignani, maar de bal belandde op de hak van Rob Goesten, waarna de bal in het doel verdween. Direct na de 1-1 was de volgende kans voor Papendrecht alweer te bewonderen. Stephan Bravenboer schoot na een voorzet van Koen Lighaam via de keeper over. Even later kon Djerrel Saffignani alleen richting het doel van Nivo Sparta. Zijn inzet kon gekeerd worden door Rob Goesten. Dezelfde Goesten behoedde Nivo Sparta voor een achterstand, toen hij met prima reflex Jearlon Martina van scoren afhield.

Na de rust draaide het spelbeeld helemaal om. Nivo Sparta nam het initiatief en drukte Papendrecht ver terug. Roy Rijntjes, die sterk keepte, moest diverse keren ver uit zijn goal komen om verschillende steekballen onschadelijk te maken. In de 72e minuut liet Papendrecht zich weer zien voor het doel van Nivo Sparta. Een mooi aanval eindigde bij Stephan Bravenboer, die op de kop van het strafschopgebied kon uithalen. Zijn schot belandde in de handen van Rob Goesten.

In de laatste 10 minuten kwam Papendrecht nog drie keer goed weg. Eerst was het Jente Roorda, die voor Roy Rijntjes opdook, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Niet veel later kon Romano Tapirima alleen richting het Papendrecht-doel, nadat de bal na een curieuze carambole via het hoofd van Edinho Goodett voor zijn voeten plofte. Oog in oog met Rijntjes was de speler van de gasten besluiteloos. De Papendrechtse keeper stortte zich met ware doodsverachting op de bal en behoedde de thuisploeg op die manier voor de achterstand. De laatste kans van de wedstrijd was voor Jente Roorda van Nivo Sparta, die na een voorzet van rechts bij de tweede paal naast kopte. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bezemer konden beide partijen tevreden zijn met een punt.