Papendrecht pakt punt in Langbroek tegen SVL

0
108

Papendrecht, dat vlak voor de aftrap Justin Beemsterboer zag afhaken en al twee basisspelers moest missen, heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan sportpark Oranjehof. In de eerste helft kwam Papendrecht er niet aan te pas. SVL zette volop druk op de bal, waardoor Papendrecht niet aan voetballen toekwam. De eerste kansen waren daardoor dan ook voor de gastheren. De ploeg uit Langbroek, dat gelegen is in de Utrechtse gemeente Wijk bij Duurstede, had met Selcuk Albayrak en Ali Alkan twee handenbindertjes, die het de Papendrechtse defensie lastig maakten. Dit duo was ook verantwoordelijk voor de 1-0 in de 27e minuut. Ali Alkan zette Selcuk Albayrak met een geweldige pass achter de Papendrecht-defensie alleen voor Roy Rijntjes. De spits schoof de bal koel in de rechterhoek.

Na de openingstreffer lukte het Papendrecht iets beter om de spitsen aan te spelen, maar tot echt gevaarlijke situaties kwamen de rood-zwarten niet. In de 38e minuut kwam Papendrecht toch langszij, toen Edinho Goodett de gelijkmaker binnenkopte. Een afgeslagen bal uit een corner werd weer ingebracht, waarna de routinier bij de tweede paal staand op de achterlijn de bal over de keeper in de verre hoek kopte. Iets wat een curieus doelpunt genoemd mag worden. Vlak voor de rust kreeg SVL een tegenvaller te verwerken, toen Rik van Leeuwen met rood het veld af kon. Even daarvoor had hij Jay Luciano neergelegd, die na een snelle counter alleen richting SVL-keeper Paul Emons kon. Uit de daaropvolgende vrije bal kreeg Papendrecht nog twee schietkansen, maar het lukte Jarden van Ek en Lorenzo van Wijk niet om te scoren.

Na de rust was het speelbeeld anders. Papendrecht kreeg meer ruimte om te voetballen, waardoor het beter lukte om de spitsen aan te spelen. Ondanks het ondertal kreeg de thuisploeg toch ook de nodige kansen. De eerste grote kans was voor Papendrecht. Edinho Goodett kreeg de bal na een corner voor zijn voeten en haalde gelijk uit. SVL-goalie Paul Emons voorkwam met een prima redding de achterstand voor zijn elftal. Niet veel later kon Jay Luciano vrij inkoppen, maar zijn kopbal verdween over het doel.

SVL werd vooral gevaarlijk uit counters en hoekschoppen. Een serie van vijf corners achter elkaar deed de Papendrecht-toeschouwer vrezen. SVL kreeg in minuut 69 een enorme kans, nadat Ali Alkan na een opzichtige overtreding op Nick Kamerling alleen richting Roy Rijntjes kon. Met een schitterende redding voorkwam de Papendrechtse doelman een treffer. Niet veel later zette aan de andere kant invaller George Tomas de Brito met een geweldige steekbal Jay Luciano alleen voor Paul Emons. Waar de snelle aanvaller beter had kunnen afleggen op Kevin Tilroe, stuitte hij op de uitkomende SVL-keeper.

In het laatste deel van de wedstrijd pakte Papendrecht-keeper Roy Rijntjes overtuigend de titel van Man van de Wedstrijd. Eerst ranselde hij een vrije bal uit de hoek en in de laatste minuut behoedde hij zijn ploeg voor een verliespartij, toen hij in een een-op-eensituatie met Ali Alkan als winnaar uit de bus kwam. Al met al een zeer matige wedstrijd om snel te vergeten met als beloning een punt.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Van Ek, Baars, Saffignani, Van der Net, Van der Zeeuw (Tomas de Brito), Luciano, Van Wijk (Tilroe).

Onderschrift foto: Moment van de rode kaart, Rik van Leeuwen stuit Jay luciano.