Papendrecht pakt eerste punten overtuigend

0
    156

Op zaterdagmiddag 22 september heeft Papendrecht een 4-0 overwinning geboekt op Tricht in een wedstrijd, die na een kwartier was gespeeld. Net als een week eerder scoorde Papendrecht vroeg in de wedstrijd. Al in de 2e minuut konden de handen de lucht in. Thomas Muilwijk kon ongestoord opkomen en vervolgens uithalen. Zijn schot kon niet klemvast gepakt worden door Tricht-doelman Nicky Janssen. Jearlon Martina was er als de kippen bij om de bal binnen te werken.

Papendrecht was in de beginfase de bovenliggende partij. De jonge ploeg uit Tricht had weinig in te brengen en kwam niet in de buurt van Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. In de 15e minuut was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Tricht-verdediger Rick van Gameren trok de doorgebroken Koen Lighaam naar de grond en kreeg direct rood van scheidsrechter Joost Bezemer. De vrije bal op de rand van de zestien leverde niets op.

Papendrecht miste de precisie om Tricht op de knieën te krijgen. Daeley van der Graaff was het gevaarlijkst met een schot, dat net over het doel ging. In de 37e minuut kreeg Papendrecht een tegenslag te verwerken, toen Bright Adouvi met een ernstige spierblessure het veld moest verlaten. Toch ging Papendrecht met een 2-0 voorsprong rusten. Vlak voor het rustsignaal stuurde Djerrel Saffignani aan de rechterkant Rick Molenaar diep. Hij speelde vervolgens de vrijstaande Koen Lighaam aan, die beheerst de 2-0 binnenschoof.

Na de rust bleven de verhoudingen dezelfde. Het was weer Papendrecht, dat snel scoorde. In de 50e minuut maakte Jearlon Martina zijn tweede goal. Na een snelle omschakeling kon hij alleen richting het Tricht-goal. Oog in oog met Nicky Janssen bleef hij uiterst koel en scoorde de 3-0. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort met af en toe een kansje voor Papendrecht. Tricht kon door het ondertal helemaal geen vuist meer maken.

In de 80e minuut kwamen de gasten zelfs met negen man te staan, toen Robin de Raadt rood kreeg, nadat hij de doorgebroken invaller Axel Brown naar de grond had getrokken. De daaropvolgende vrije bal werd door Daeley van der Graaff over de muur getrapt, maar Nicky Janssen kon redding brengen. In de 85e minuut pikte Axel Brown zijn doelpunt mee. Hij kon na een counter alleen naar het Tricht-doel en bracht de eindstand op 4-0.