Papendrecht niet verder dan gelijkspel

0
125

Papendrecht heeft zich slechts gedeeltelijk gerevancheerd voor de nederlaag tegen Drechtstreek. In de thuiswedstrijd tegen Woudrichem kwam Papendrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag hierdoor Nivo Sparta twee punten verder uitlopen. Het was een wedstrijd met belangen voor beide ploegen. Papendrecht doet volop mee voor het kampioenschap en Woudrichem heeft een goede positie in de derde periode. Wie een spetterend spektakel had verwacht, kwam bedrogen uit. De toeschouwers hebben meer van het mooie weer genoten dan van het voetbal. Aan beide kanten werd, mede door het harde en springerige veld, slordig gespeeld met veel balverlies tot gevolg. Na een kwartier spelen was er pas het eerste gevaar voor het doel, toen Jamy Goemaat namens Woudrichem plotseling alleen voor Roy Rijntjes verscheen. De Papendrecht-doelman was eerder ter plekke.

De eerste kans voor Papendrecht kwam pas in de 35e minuut. Uit een afgeslagen hoekschop vuurde Thomas Muilwijk vanaf 20 meter een kanonskogel op het doel, die slechts half verwekt werd door de Woudrichem-goalie. Hierdoor viel de bal plotseling voor de voeten van Jay Luciano, maar hij kreeg die niet onder controle. Op slag van rust was het toch nog raak. Een steekpass van Luciano op Koen Lighaam werd beheerst afgewerkt. In dezelfde minuut had het ook nog 1-1 kunnen zijn, maar de inzet van Jamy Goemaat werd door Rijntjes met een uiterste krachtinspanning teniet gedaan.

Na de thee ging Woudrichem op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans daartoe werd in de 53e minuut verzilverd door Dilles de Vries. Twee minuten later had het zomaar 1-2 kunnen zijn, maar Bori Secreve schoot voor open doel over de bal heen. Twintig minuten voor tijd had Papendrecht geluk, dat een vrije trap van Tim Saman op de lat belandde. Na het inbrengen van Jearlon Martina kreeg Papendrecht wat meer kracht in de voorhoede. Dat leidde weliswaar tot een aantal hachelijke situaties voor het doel van Woudrichem, maar gescoord werd er niet meer.

Papendrecht-coach Johan Sturrus kon uiteindelijk leven met het gelijke spel. Te veel dragende spelers spelen momenteel onder het niveau, dat nodig is om ons spel te kunnen spelen.