Papendrecht naar volgende ronde in beker

0
64

Op zaterdagmiddag 14 september heeft Papendrecht in Kinderdijk door een 0-1 overwinning op De Zwerver de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. In het begin van de wedstrijd had Papendrecht het lastig met de kort dekkende en felle tegenstander. Papendrecht was erg slordig aan de bal en leed veel balverlies. De passes waren onnauwkeurig.

In de 19 e minuut kreeg Papendrecht de eerste uitgespeelde kans. Een voorzet van links van Justin Beemsterboer werd door Jay Luciano op de lat gekegeld. De rebound was voor Jerrel van der Zeeuw, maar zijn schot kon makkelijk gepakt worden door Bas Nijkerk, de doelman van De Zwerver. De Zwerver maakte het Papendrecht wel lastig, maar was zelf niet in staat om gevaar te schichten voor het doel van Roy Rijntjes. Papendrecht kreeg voor de rust wat kleine kansjes, maar echt gevaarlijk werd het niet. De Zwerver kon uit een corner nog voor wat onrust zorgen, maar ook de gastheren kwamen niet tot scoren.

Na de rust was het beeld totaal anders. Papendrecht was vanaf minuut één heer en meester. De Zwerver werd ver teruggedrukt en kwam niet meer aan voetballen toe. De ingevallen Tomas de Brito zorgde op het middenveld voor meer creativiteit. De eerste kans was voor aanvoerder Nick Kamerling, die bij de eerste paal na een corner keihard net naast schoot. Niet veel later kon Justin Beemsterboer zijn voet niet voldoende tegen de bal zetten na een voorzet van Jay Luciano. Tomas de Brito was de volgende, die een kans kreeg. Hij zette zelf de aanval op door Jay Luciano met een steekpass weg te sturen, die vervolgens de bal teruglegde op de routinier. Iets gehinderd door een medespeler schoot hij hard over.

Het lukte Papendrecht 7 minuten voor tijd uiteindelijk om de defensie van De Zwerver op de knieën te krijgen na een mooie aanval, die begon bij Xavier Leenheer. Hij stuurde Jarden van Ek weg, die vervolgens Haris Brzac op de vleugel vrijspeelde. De voorzet van Brzac werd voor de goal door Justin Beemsterboer via de lat tegen de touwen gerost: 0-1. Haris Brzac kreeg vlak voor tijd zelf nog de kans om te scoren, maar hij kon de voorzet van Djerrel Saffignani bij de tweede paal niet tussen de palen krijgen. Niet veel later floot de prima leidende scheidsrechter Niels Boel af. Papendrecht is door de 0-1 zege achter RVVH als tweede in de bekerpoule geëindigd en gaat daardoor verder in het bekertoernooi.

Opstelling: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett (Saffignani), Leenheer, Baars, Van der Zeeuw ((Tomas de Brito (Brzac)), Van der Net, Van Ek, Luciano, Beemsterboer.

Onderschrift foto: Haris Brzac geeft de voorzet waaruit Justin Beemsterboer zal scoren.