Papendrecht naar de 1e klasse

0
176

Op sportpark De Molenwei in Heerjansdam heeft Papendrecht de eerste klasse bereikt door met 1-2 te winnen van NSVV. In de openingsfase van de aantrekkelijke finale ging het gelijk op. Beide ploegen creëerden echter geen echte kansen. De eerste grote kans was voor NSVV. Na balverlies op het middenveld bij Papendrecht kon op links Mitchel Louwerens naar de achterlijn. Zijn voorzet werd door Lorenzo Pengel over het lege goal gegleden.

Halverwege de eerste helft nam de druk op het NSVV-doel hand over hand toe. Met schoten uit de tweede lijn van Michael van Rooijen en Nick Kamerling en enkele snelle aanvallen werd Papendrecht steeds gevaarlijker. In de 35e minuut viel de dik verdiende 0-1. Een ingooi halverwege de helft van NSVV werd prima meegenomen door Justin Beemsterboer, die in de zestien met een strak schot NSVV-doelman Melvin Kruijthof passeerde. Niet veel later lag ook de 0-2 in het net. Een mooie aanval van Papendrecht eindigde in de zestien bij de vrijstaande Djerrel Saffignani. Zijn schot kon nog gekeerd worden door Kruijthof. Op de rebound had de doelman echter geen verweer meer. NSVV, dat vooral de lange bal hanteerde, kon alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties. Toch kwam de ploeg uit Numansdorp op 1-2. Vlak voor rust werd een voorzet van links bij de tweede paal geweldig binnengekopt door Kelvin van der Giessen.

In de tweede helft pakte Papendrecht de draad direct weer op en zette NSVV weer flink onder druk. De rood-zwarten kregen dan ook de beste kansen. De grootste was voor Jay Luciano. Nadat Justin Beemsterboer op de lat had gekopt, kon Luciano de bal vlak voor de lijn echter niet binnenkoppen.

NSVV ging in het laatste kwartier volledig op de aanval spelen en zorgde vooral uit corners en vrije ballen voor gevaar. Papendrecht had nog steeds het meeste balbezit en was met een schuiver van de rand van de zestien van Jerrel van der Zeeuw dicht bij de 1-3. Met een geweldige redding voorkwam Kruijthof, dat de wedstrijd gespeeld was. In de 7 minuten blessuretijd kreeg NSVV nog enkele vrije ballen, die voor hachelijke situaties voor het doel van Timo Kurpershoek zorgden. De Papendrecht-defensie hield gelukkig stand. Nadat scheidsrechter Maurik van Dijk had afgefloten, barstte het feest in het Papendrecht-kamp los.