Papendrecht maatje te groot voor Drechtstreek

0
    151

In Dé Dorpsderby, die na 12 minuten was gespeeld, heeft Papendrecht op zaterdagmiddag 7 september voor de beker een dik verdiende 1-6 overwinning geboekt op Drechtstreek. Op sportpark Oostpolder stond na twee minuten de 0-1 al op het bord. Het was Jarden van Ek, die zich na een combinatie op de linkerkant prima vrijspeelde en alleen richting Joris Moesman kon. Oog in oog met de Drechtstreek-keeper bleef hij uiterst koel en schoof de bal binnen.

In de 8 e minuut liet Drechtstreek zich even zien, maar het schot uit de tweede lijn was geen probleem voor Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. Een minuut later was het Papendrecht, dat op 0-2 kwam, wederom na een aanval over de linkerkant. Koen Lighaam werd de diepte ingestuurd. Zijn voorzet werd perfect afgerond door Justin Beemsterboer. Een paar minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, nadat Koen Lighaam uit een corner met zijn hoofd de 0-3 op het bord zette.

Papendrecht kreeg daarna nog diverse kansen om de voorsprong verder op te voeren, maar Justin Beemsterboer en Jarden van Ek werden beiden door Joris Moesman van hun tweede treffer afgehouden. Rond de 30 e minuut kwam Drechtstreek wat meer in de wedstrijd, maar de thuisploeg kwam niet verder dan enkele corners en schoten uit de tweede lijn. Papendrecht bleef in de omschakeling gevaarlijk, maar kreeg in de slotfase van de eerste helft geen grote kansen meer.

Na de rust waren de eerste minuten voor Drechtstreek, maar net als voor rust lukte het de blauw-witten niet om de Papendrecht-defensie in verlegenheid te brengen. De eerste aanval van Papendrecht in het tweede bedrijf was direct raak. Jarden van Ek stuurde met een geweldige steekbal Justin Beemsterboer de zestien in, die vervolgens met een lob de uitkomende Joris Moesman kansloos liet. Niet veel later zette Sven van der Net Papendrecht op 0-5. De energieke middenvelder stak het halve veld over, diverse tackles ontwijkend. Zijn schuiver van de rand van de zestien verdween in de verre hoek. Kort daarop was invaller Kevin Tilroe dicht bij de 0-6. Alleen voor Joris Moesman schoot hij echter voorlangs.

In de 69 e minuut produceerde Drechtstreek de eretreffer. Yunus Ekiz strafte een onoplettendheid in de Papendrecht-defensie af. Vrijstaand op de rand van het strafschopgebied schoot hij de 1-5 binnen. Twee minuten later was de marge, na een curieus doelpunt, alweer vijf. Op de rand van het zestienmetergebied probeerde de Drechtstreek-defensie de bal weg te werken, maar via een eigen speler vloog de bal over de verbouwereerde Joris Moesman heen in het net.

Papendrecht kreeg in de slotfase nog kansen op meer, maar schoten van Sven van der Net en Edinho Goodett werden met prima reddingen door Joris Moesman onschadelijk gemaakt. Nadat scheidsrechter Loontjes na 90 minuten afblies, was er berusting bij Drechtstreek en vreugde bij Papendrecht, dat na een reeks van vijf dorpsderby’s eindelijk als winnaar van het veld stapte.

Opstelling Drechtstreek: Moesman, P. Kunst, Weststrate (Damwijk), Van der Graaff, Van Aggelen (Tolenaar), M. Kunst, Ekiz, Voogelaar, Groffen, Van der Heiden (Ruiz), Van der Giessen. Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Kamerling, Goodett, Leenheer, Baars, De Zeeuw (Brzac), Van der Net, Van Ek (Vidal de Jesus), Beemsterboer (Tilroe), Lighaam.

Onderschrift foto: De meeste duels werden gewonnen door Papendrecht.