Papendrecht laat punten in Heinenoord

0
109

Op de kunstgrasmat van sportpark de Tienvoet in Heinenoord heeft Papendrecht de ongeslagen reeks van zeven wedstrijden ten einde zien komen door toedoen van Heinenoord dat net boven de streep staat. Papendrecht kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas maar had wel de eerste kans. Een te zachte terugspeelbal kon door Lorenzo van Wijk onderschept worden. Het lukte de spits echter niet om Heinenoord-doelverdediger Lee-Quincy Cheuk-a-Lam te passeren. Heinenoord was bijna voortdurend in balbezit. Papendrecht wist de bal niet in de ploeg te houden. Heinenoord creëerde diverse kansen. Vooral door de lucht waren de gastheren gevaarlijk. Mitch Fransen was als eerste dicht bij de openingstreffer maar zijn kopbal in vrijstaande positie ging net over. Een karrenvracht aan corners resulteerde in diverse hachelijke situaties voor het doel van de gasten. Papendrecht-goalie Roy Rijntjes was een sta-in-de weg-voor Heinenoord en als hij werd geklopt, dan kreeg hij assistentie op de doellijn.

0240516_veru_VJAlblasserwaard[3285]

Papendrecht, dat centrale verdediger Nick Kamerling zag uitvallen, liet zich een enkele keer zien voor het doel van Heinenoord maar grote kansen bleven uit. Alleen een kopbal van Lorenzo van Wijk na een voorzet van Juninho van Ree was noemenswaardig. Papendrecht werd vlak voor rust toch op achterstand gezet. Een vrije bal van de zijkant werd binnengekopt door Mitch Fransen.

Na de rust kwam Papendrecht beter voor de dag. De vrije man werd makkelijker gevonden en de combinaties gingen beter lopen. Dit resulteerde in de 55e minuut in de gelijkmaker van Lorenzo van Wijk. Juninho van Ree werd op links weggestuurd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn werd door Heinenoord-keeper Cheuk-a-Lam half geraakt waardoor Lorenzo van Wijk bij de tweede paal simpel binnen kon tikken. Heinenoord kreeg niet veel later de mogelijkheid om weer op voorsprong te komen maar het schot van Donny Navajas Sanchez ging voorlangs het doel van Roy Rijntjes. In de 75e minuut was het alsnog raak voor Heinenoord. Een identieke situatie als in de eerste helft zorgde voor de 2-1. Deze keer was het Donny Navajas Sanchez die uit een vrije bal binnenkopte.

0251113_uwverhuishulp_VJAlblasserwaard[3290]
Papendrecht ging met invaller Jay Luciano, die na twee jaar zijn rentree maakte, op zoek naar de gelijkmaker. Het offensief werd al snel in de kiem gesmoord door de rode kaart voor Job van der Werff, een twijfelachtige beslissing van scheidsrechter Mats Blaak. Buiten het feit dat Mitch Fransen de eerste overtreding maakte op Van der Werff, was de positie waar Van der Werff de overtreding maakte, niet dusdanig dat er een onbelemmerde doorgang naar het Papendrecht-doel voor de Heienoord-aanvaller aanwezig was. Geel had meer op zijn plaats geweest. Niet veel later was er aan de andere kant een vergelijkbare situatie na een overtreding op Jay Luciano maar de leidsman liet het bij de gele kaart. Het neemt echter niet weg dat Heinenoord geheel verdiend de overwinning opeiste en Papendrecht zonder punten huiswaarts liet gaan.