Papendrecht kruipt dichter naar de top

0
113

In de uitwedstrijd tegen Tricht heeft Papendrecht met een 1-4 overwinning weer drie punten toegevoegd aan het totaal. Tricht, dat er nog genadig vanaf kwam met de vier tegentreffers, was een maatje te klein om Papendrecht te verontrusten.

Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de bovenliggende partij. In de 16e minuut was het wel raak. Een vrije bal van Sven van der Net werd door Justin Beemsterboer in de zestien geweldig aangenomen. Hij speelde zich vrij en knalde de bal vervolgens snoeihard achter Tricht-keeper Nicky Janssen. Papendrecht kreeg de ene corner na de andere, maar het lukte voor rust niet om het krachtsverschil verder tot uiting te brengen. Justin Beemsterboer was er dichtbij, nadat hij op de achterlijn zijn directe tegenstander afschudde, maar zijn schot kon gekeerd worden door Janssen.

Na de rust was de eerste kans voor Justin Beemsterboer, maar zijn schot van de rand van de zestien had te weinig kracht. Niet veel later was het Jay Luciano, die bij de eerste paal voor zijn tegenstander kwam na een voorzet van Jearlon Martina. De inzet van Beemsterboer verdween net naast het doel. In de 56e minuut was de volgende kans voor Luciano, nadat hij bediend was door Justin Beemsterboer. Vrij voor de goal lukte het de snelle aanvaller niet om de bal tussen de palen te krijgen. Vervolgens was Nick Kamerling dicht bij de 0-2, maar zijn kopbal ging net over. In de 58e minuut kreeg Justin Beemsterboer een vrije schietkans in de zestien, maar zijn schot ging hoog over.

In de 65e minuut viel dan toch de 0-2. Tijdens een snelle omschakeling stuurde invaller Stephan Bravenboer met een lange bal Justin Beemsterboer diep. Hij schudde op fysieke kracht twee verdedigers van Tricht van zich af en rondde daarna onberispelijk af. In de 75e minuut was de wedstrijd helemaal gespeeld na een geweldige actie van Sven van der Net. Hij speelde de bal aan de binnenkant langs zijn directe tegenstander en ging zelf buitenom. Hij legde daarna de bal terug op Jay Luciano, die simpel binnenschoof.

Tricht kwam zelden in de buurt van het Papendrecht doel, maar wist desalniettemin in de 81e minuut de eretreffer te produceren. Na een ongelukkige carambole via het hoofd van Nick Kamerling viel de bal voor de voeten van Tim van Dijken, die vervolgens de bal langs Roy Rijntjes schoof. Vlak voor tijd scoorde Justin Beemsterboer zijn derde goal. Een aanval via Jarden van Ek en Jearlon Martina eindigde bij de hardwerkende spits, die de bal via de binnenkant van de paal binnenschoot. Hij bracht de eindstand zo op een verdiende 1-4.