Papendrecht krijgt te weinig tegen koploper

0
166

In een enerverende wedstrijd met vele kaarten heeft Papendrecht met 1-1 gelijkgespeeld tegen kampioenskandidaat Roda Boys/Bommelerwaard. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht op sportpark De Maaskant in het Gelderse Aalst de bovenliggende partij. In de 11e minuut kwam Papendrecht dan ook terecht op 0-1. Aanvoerder Koen Lighaam sneed via de linkerkant naar binnen en zette zich dankzij een een-tweetje met Djerrel Saffignani alleen voor keeper Paul van den Elzen van Roda Boys/Bommelerwaard. De geplaatste schuiver van Koen Lighaam verdween in de verre hoek.

Roda Boys probeerde in de omschakeling de snelle en behendige Nils Loef te bereiken. Dit leidde in de 20e minuut tot de eerste kans voor Roda Boys. Loef ontsnapte even aan de aandacht van Roger Dupuis en kon alleen richting het Papendrecht-doel. Zijn inzet verdween echter naast het doel. Aan de andere kant kreeg Koen Lighaam een kans na een mooie crossbal van Djerrel Saffignani, maar ook zijn schot verdween naast het doel. Niet veel later was het weer Loef, die keeper Roy Rijntjes testte. Een actie naar binnen eindigde met een vlammend schot, dat door Rijntjes met een prima redding tot corner verwerkt werd.

Papendrecht bleef het betere van het spel houden en kreeg via Djerrel Saffignani de volgende kans. Hij kwam bij de tweede paal een teenlengte tekort om een vrije bal van Thomas Muilwijk binnen te glijden. Jay Luciano was de volgende, die een kans kreeg. Hij kon alleen richting het doel van de gastheren, maar zijn schot belandde in het zijnet. Roda Boys loerde op de counter en leek in de blessuretijd van de eerste helft op gelijke hoogte te komen, toen Nils Loef met een mooie actie en een geplaatst schot raak schoot. Terwijl de assistent-scheidsrechter van Papendrecht met de vlag omhoog stond, wees de scheidsrechter naar het midden. Na een kort overleg besloot arbiter Elissen het doelpunt alsnog niet toe te kennen, waardoor de ploegen met 0-1 gingen rusten.

Na de rust gingen we verder waar we gebleven waren. Papendrecht was de betere ploeg, heerste vooral op het middenveld en Roda Boys loerde op de counter. Nadat Nils Loef opnieuw na een snelle omschakeling weggestuurd kon worden, ontstond een kans voor de gastheren. De bal kon voor het doel opgepakt worden door de Papendrecht-defensie, waarna Jay Luciano in de diepte gestuurd werd. Zijn voorzet vanaf de achterlijn ging net voorbij aan Djerrel Saffignani. Aan de andere kant deed Nils Loef hetzelfde. Ook zijn voorzet ging voorlangs zonder dat iemand de bal kon binnenwerken. Papendrecht kreeg een enorme kans op de 0-2, toen Jay Luciano na goed storend werk alleen richting Paul van den Elzen kon. Oog in oog met de goalie van Roda Boys/Bommelerwaard stifte Luciano de bal echter naast.

In de 73e minuut kantelde de wedstrijd na de tweede gele kaart voor Jay Luciano. Hij werd in de loop vastgehouden. Dat werd niet gezien door scheidsrechter Elissen, maar de natrappende beweging van Luciano wel, waarna hij de gele en daarna de rode kaart toonde aan de aanvaller. Roda Boys ging meer druk zetten om de gelijkmaker af te dwingen. Papendrecht plooide terug en beperkte zich tot verdedigen en de lange bal. Toen de net ingevallen Justin Beemsterboer voor een overtreding, die geelwaardig was, direct rood kreeg, was het helemaal alle hens aan dek voor Papendrecht. De ploeg hield stand tot de 96e minuut. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van verdediger Angelo Stoove, waarna hij van 20 meter uithaalde. De bal vloog in de verre hoek: 1-1.Toen de leidsman een minuut later afblies, overheerste alom teleurstelling bij Papendrecht. Gezien het spel en het overwicht was een overwinning verdiend geweest.

Opstelling: Rijntjes, Dupuis, Goodett, Kamerling, Leenheer, Muilwijk, Bravenboer (Tilroe), Van der Net, Saffignani (Beemsterboer), Luciano, Lighaam.