Papendrecht krijgt te weinig in slijtageslag tegen Spijkenisse

0
267
Papendrecht - Spijkenisse

Op zaterdagmiddag 11 november heeft Papendrecht, de nummer 6 uit de stand, op het eigen Slobbengors een wedstrijd op het scherpst van de snede verloren van koploper Spijkenisse. De eerste helft domineerden de gasten. Ze zetten vanaf het begin Papendrecht flink onder druk.

Papendrecht, dat vooral met de lange bal de spitsen probeerde te zoeken, kwam niet echt aan voetballen toe. Het eerste gevaar van Spijkenisse kwam uit een schuiver uit de tweede lijn. Met de vingertoppen en met behulp van de paal kon Roy Rijntjes redding brengen. Uit één van de vele hoekschoppen die de gasten mochten nemen, viel de bal via de kluts voor de voeten van aanvoerder Julien Gret die daarna binnentikte. Gelukkig voor Papendrecht stond hij buitenspel en ging het feest voor Spijkenisse niet door. Papendrecht zette er weinig tegenover. Na een uitval kwam Djerrel Saffignani in kansrijke positie maar de defensie van Spijkenisse voorkwam de enige echte kans van Papendrecht voor rust. In de slotfase van de eerste helft viel alsnog de 0-1. Een lange aanval door het midden eindigde bij Julien Gret die met een bekeken schot Roy Rijntjes klopte.

Na de rust wierp Papendrecht de schroom van zich af en nam het heft in handen. Met veel energie en strijdlust werden de groen-witten teruggedrongen. Door onnauwkeurigheid in de passing lukte het Papendrecht maar moeilijk om uitgespeelde kansen te creëren. Jarden van Ek kreeg de grootste kans. Na een dieptepass van Jillroy Ruiz kon hij alleen richting Ragip Ozrak. Zijn schot miste echter kracht waardoor de Spijkenisse-keeper redding kon brengen. Na het inbrengen van Lorenzo van Wijk en Donovan Stewart voerde Papendrecht de druk verder op. De op de linkerkant sterk spelende Jurvenny Bernadina was een ware plaag voor de Spijkenisse-defensie. Zijn dribbels zorgden voor de nodige onrust maar met kunst- en vliegwerk hield Spijkenisse stand. In de laatste minuten vloeiden de krachten bij de thuisploeg weg. Het gejuich van de gasten na het affluiten van de prima leidende scheidsrechter Tijs Gommans was veelzeggend. Een zwaar bevochten overwinning van Spijkenisse waar een gelijkspel verdiend geweest zou zijn.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Stellingwerf), Ruiz, Baars, Bernadina, Molenaar, Saffignani, Van Gorp (Van Wijk), Wouter van der Werff (Stewart), Beemsterboer, Van Ek.

Verslag en foto zijn van Edwin Schreurs.

Klik op VV Papendrecht voor de laatste artikelen over de club.