Papendrecht JO11-2 is kampioen

Met nog één wedstrijd in de derde fase te gaan waren de vooruitzichten voor Papendrecht JO11-2 van trainer Dave Eielts en coach Stephan Visser uitstekend. Nog geen puntverlies en een doelsaldo van 22 voor en slechts drie tegen. De kampioenswedstrijd was uitgerekend tegen nummer twee De Alblas JO11-1 dat bij winst de titel zou pakken. Met een hoop ouders, opa’s en oma’s, vrienden en kennissen langs de lijn begon Papendrecht uitstekend op het hoofdveld van het eigen Slobbengors. Na enkele minuten pakten de rood-zwarten de voorsprong dankzij een prima goal van Xavi Eielts. Met goed voetbal wist Papendrecht voor rust nog twee keer te scoren via spits Ryan van Mook.

Na rust was het een ander verhaal. De spanning sloeg toe en De Alblas kreeg de ene na de andere kans. Sluitpost Julian Visser had aardig wat werk te verrichten. Ondanks het ijzersterke defensieblok van Fay Matena, Amir Heydari en Thomas Verloop kon Papendrecht de 3-1 niet voorkomen. Met hangen en wurgen wisten de mannen en dame de slotfase van de wedstrijd te bereiken. In deze slotfase kreeg Papendrecht nog een strafschop. Dat deze gemist werd door spits Rens van de Leede maakte uiteindelijk niets meer uit. Scheidsrechter Deacan Baas floot niet lang daarna af. Daarmee waren het kampioenschap én de promotie een feit!

Met dit kampioenschap toont VV Papendrecht aan over een zeer sterke jeugdselectie te beschikken. Want na de JO12-1 en de JO11-1 weet nu dus ook JO11-2 kampioen te worden. Dat de jeugd de toekomst heeft, wordt hiermee eens te meer onderstreept.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.