Papendrecht blijft maar winnen

0
145

Dat het eerste van VV Papendrecht goed voetbal speelt en met een goede reeks bezig is, merk je inmiddels ook duidelijk buiten het veld.

Vele Papendrechters hadden op 23 februari de moeite genomen om de verre trip naar het Brabantse Wijk en Aalburg te ondernemen. De penningmeester van het sympathieke Wilhelmina’26 kon een kleine glimlach niet onderdrukken. Dat het voor de rood-zwarten geen makkelijke middag zou worden op deze zonnige zaterdag op het prachtig aan de Afgedamde Maas gelegen sportpark De Ebbe, werd al vrij snel duidelijk. Vanaf fluitsignaal één zette de thuisploeg met fysiek spel Papendrecht flink onder druk. Maar een handjevol kansen was niet aan de geel-zwarte brigade besteed. Na een kwartier namen de gastheren wat gas terug en kwam Papendrecht meer aan voetballen toe. Maar op het zeer hobbelige veld stonden de drie voorwaartsen te geïsoleerd van de rest van het elftal, waardoor de gasten niet echt in hun eigen spel kwamen.

Na rust kwam, met Stephan Bravenboer voor Jearlon Martina, een ander Papendrecht uit de kleedkamer. De mannen van Johan Sturrus kregen door het inbrengen van de kleine, balvaste middenvelder veel meer rust aan de bal en hierdoor ook meer grip op de wedstrijd. Het zat daarbij niet tegen dat de eerste, echt grote kans gelijk tot een doelpunt leidde. Papendrechts gifkikkertje Sven van der Net zette weer eens goed door op het middenveld en bediende, de tot dan toe onzichtbare, Jay Luciano die met een verwoestende knal de 0-1 op het scorebord zette.

Voor Wilhelmina’26 was de achterstand het sein om het spel van het eerste kwartier weer op te pakken. De 80e en de 81e minuut waren veruit de twee leukste minuten van de verder matige wedstrijd. Eerst redde Papendrecht-keeper Roy Rijntjes nog knap bij een-op-eensituatie, maar hij moest door onoplettendheid in de Papendrechtse verdediging de bal gelijk daarna toch uit het net vissen. Lang kon Wilhelmina’26 echter niet genieten van de 1-1, want direct na de aftrap was het Djerrel Saffignani, die met een werkelijk schitterende treffer de Papendrechters gelijk weer op voorsprong zette. Twee kansen, twee doelpunten.

Wilhelmina’26 deed er vervolgens alles aan om de gelijkmaker te forceren, wat ver in de extra tijd nog bijna lukte ook. Het zou gezien het spelbeeld niet geheel onverdiend zijn geweest, maar tot grote vreugde van alle Papendrechters bleef het 1-2. Geen mooie overwinning, wel een heel belangrijke. Want bijna kreeg Papendrecht alsnog de deksel op de neus. Maar waar voor de winterstop wedstrijden vaak nog onnodig in een gelijkspel eindigden, werd nu de overwinning wèl collectief over de streep getrokken. En dat is misschien wel de grootste winst van deze middag!

Door de uitslagen op de andere velden blijft Papendrecht tweede op de ranglijst en is het voor de tweede periodetitel afhankelijk van Nivo Sparta. Die ploeg moet nog een wedstrijd inhalen tegen staartploeg NOAD’32. De eerstvolgende wedstrijd van Papendrecht is op 9 maart, thuis tegen Altena.