Overtuigend Spirit wint met 4-1 van Neptunus-Schiebroek

0
216

Spirit heeft goede zaken gedaan in de achtervolging op koploper Sparta. In een goede wedstrijd werd concurrent Neptunus-Schiebroek met 4-1 verslagen. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen met gelijk aantal punten op een gedeelde 2e plaats en ging het in de stand om het (voorlopig) aanhaken of afvallen in de strijd om de nummer 1 positie.

Trainer Richard van Cappellen beschikt momenteel niet alleen over een sterke selectie, maar ook over een ruime selectie. Dat betekent dat hij keuzes kan en moet maken. Cris de Jong werd het kind van de rekening wat betreft de bezetting op het middenveld en Christian Schrader moest als aanvaller starten vanaf de bank. De potentiële basisspelers zullen er alles aan doen om het de trainer nog moeilijker te maken met zijn keuze.

Tegen voormalig eerste klasser Neptunus-Schiebroek startte Spirit meteen voortvarend en kreeg al na 2 minuten de eerste mogelijkheid. Een schotkans van Stefan Bitter werd door de verdediging geblokt. De Ouderkerkers zochten de aanval en het duurde niet lang of de 1-0 stond bijna op het scorebord. Een voorzet van Tjerk de Kogel werd door Ruben Slooff op de paal getikt.

Toch waren het de bezoekers die onverwacht op voorsprong kwamen. Het was de eerste keer dat ze een bezoek brachten in het strafschopgebied van doelman Sean Luthart, die kansloos was bij de uitbraak (0-1).

Spirit rechtte de rug en er was geen moment van twijfel wat in de groep trok. De geel-witten gingen geconcentreerd op zoek naar de gelijkmaker. Lukas Bos kopte naast en Ruben Slooff zag de Rotterdamse doelman tot 2 keer toe goed redding brengen op zijn inzet. Even veerde heel Spirit-minded op voor een vermeende strafschop, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter Meijvogel vond het te weinig om de bal op de stip te leggen.

Na een half uur spelen kwam Neptunus-Schiebroek weer voor het eerst in scoringskans. Een goede aanval werd net naast het Ouderkerkse doel gekopt.

Vlak voor rust lukte het Spirit wel op de achterstand weg te poetsen. Een niet gevaarlijk ogend schot van Robbin Brouwer rolde via de paal in het doel: 1-1. En een paar minuten later was het Stefan Bitter die het laatste tikje gaf in het drukke doelgebied. De zoveelste corner die gevaar opleverde voor het Rotterdamse doel werd door Tim de Vaal ingekopt. De op de doellijn gekeerde bal werd na de mis graaiende doelman door de middenvelder tegen de touwen gewerkt: 2-1.

In de 2e helft kreeg het publiek hetzelfde spelbeeld te zien. Spirit was de aanvallende ploeg en Neptunus-Schiebroek probeerde uit de schaarse uitbraken gevaarlijk te worden.

Ruben Slooff kreeg vroeg in de 2e helft een aantal goede kansen. Een voorzet achter de Rotterdamse verdediging werd te zacht ingekopt en even later was zijn poging bij de 2e paal niet hard genoeg.

In een periode dat Neptunus-Schiebroek iets meer in bal bezit kwam werd het één keer gevaarlijk. Uit een vrije trap belandde de bal op de paal.

Na ruim een uur spelen verdubbelde Spirit de marge naar 2 doelpunten. Een voorzet kwam op de voeten van Tjerk de Kogel die stuitte op de keeper. In de rebound was het Ruben Slooff die nu wel raak schoot: 3-1. Als de wedstrijd toen nog niet beslist was, was dat een kwartier daarna wel zeker. Jochem Schrader stuurde Lukas Bos weg. Na een lange weg had de spits ook nog het gevoel in zijn benen om de bal met een subtiel lobje over de uitkomende doelman heen te wippen (4-1).

In het restant kon Spirit de uitslag nog groter maken. Niels de Vries schoot van ruim 20 meter de bal op de lat en in de slotminuut kopte Lukas Bos uit een counter net naast het doel.

Met de overwinning is Spirit samen met Sparta koploper in de 2e klasse F. Sparta, dat met 5-0 won van Slikkerveer, heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Alexandria’66 (3-1 winst op Strijen) staat nu met 2 punten minder op de 3plaats.

Onderin heeft FC Binnenmaas na een 4-3 overwinning op Pelikaan de laatste plaats verlaten. SVS, dat met 2-0 verloor van Hillegersberg, draagt nu de rode lantaarn.

Volgende week heeft Spirit een weekend vrij. Door het oneven aantal clubs in de competitie komt er altijd een ploeg niet in aktie. Als alternatief speelt Spirit dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen XerxesDZB, dat 2e staat in de 1e klasse.

Geschreven door: Eric de Vendt
Foto door: René Bitter

Klik op vv Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Spirit voor meer informatie over de club.