Orkun Kökcü verkozen tot Eredivisie Speler van het Jaar

0
629
Eredivisie_nieuw_logo_2017-.svg

Gisteravond vond de uitreiking van de Eredivisie Awards plaats. Zo ontving bijvoorbeeld Orkun Kökcü, vorig seizoen aanvoerder van landskampioen Feyenoord, de trofee voor Eredivisie Speler van het Jaar.

Deze zomer maakte de Turkse middenvelder voor een recordtransfer de overstap van Rotterdam naar het Portugese SL Benfica. Na een geweldig seizoen werd de middenvelder door de meerderheid van de achttien aanvoerders in de Eredivisie verkozen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2022/2023. Hij bleef hiermee Dávid Hancko, Xavi Simons, Santiago Gimenez en Václav Černý voor.

Xavi Simons

Naast Orkun Kökcü ontvang ook Xavi Simons een prijs. Hij werd verkozen tot Talent van het Jaar. Na een uitstekend seizoen bij PSV, 19 goals en 8 assists, werd Simons teruggehaald door PSG en gelijk weer verhuurd aan het Duitse Red Bull Leipzig.

Fenna Kalma

Fenna Kalma is gisteravond uitgeroepen tot beste speelster van het seizoen 2022/23 in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Door haar goede spel maakte de spits deze zomer de overstap van FC Twente naar het Duitse VfL Wolfsburg.

Esmee Brugts

De 20-jarige Brugts maakte afgelopen seizoen acht goals en gaf drie assists voor PSV. Gisteravond viel ze in prijzen: Esmee Brugst is het Talent van het Jaar 2022/2023. Daarnaast schitterde ze op het WK Vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. Hiermee verdiende ze een fraaie transfer naar FC Barcelona.

Bron: ESPN.