Oranje Wit kijkt weer omhoog met Trainer Faysal Kadi Wahabi

0
120

Trainer Faysal Kadi Wahabi had het lastig in zijn eerste twee seizoenen bij Oranje Wit, maar dit seizoen presteert zijn team uitstekend met een derde plaats in de eerste klasse B toen de competitie eind november werd stilgelegd. Toen dat in maart 2020 (dertiende plaats) en oktober 2020 (twaalfde plaats) werd stilgelegd, zag dat er nog flink anders uit.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Een mogelijke degradatie bleef Oranje Wit dus bespaard gedurende de transitieperiode, maar Kadi Wahabi en zijn assistent Ryan Korporaal hebben inmiddels een team staan dat het iedere tegenstanders in een sterke competitie lastig kan maken. Afgelopen zomer voegden de ervaren linksbuiten Giovanni Cairo (28) en de snelle rechtsbuiten Ibo Ozbilek (23) zich bij de selectie, terwijl aanvallende middenvelder Mike Langerak (24) na een paar wedstrijden bij IFC weer terugkeerde bij de Dordtse eersteklasser. Die aanvallende impulsen zorgden ervoor dat Oranje Wit tot nu toe de best scorende ploeg in 1B is: achttien goals in acht duels, waarvan elf in vijf uitduels.

Snelheid

Kadi Wahabi geniet dit seizoen dan ook van zijn ploeg. ,,We spelen met vertrouwen en plezier, dat kreeg ik er in mijn eerste twee seizoenen heel lastig in. Als we dan een tegenslag kregen, gingen de kopjes van sommige spelers al snel hangen. Nu voelde ik al in de voorbereiding dat het goed zat. Met talentvolle jongens als Bedirhan Yildirim en Pascal van der Kooij, die al sinds hun zesde samenspelen en elkaar dus perfect aanvoelen, kunnen we goed druk zetten op het middenveld en makkelijk vooruit voetballen. Voorin hebben we jongens die veel snelheid en individuele kwaliteiten hebben en dus vanuit het niets een goal kunnen maken. Het snelle counteren hebben we daardoor ook aan ons spel toegevoegd, waardoor we ook gegroepeerd in kunnen zakken als de wedstrijd daarom vraagt.” Achterin zit de boel goed in elkaar met aanvoerder Armando Tuur, Thomas Boudesteijn, Ivar de Boer en Achraf Bouchrit. Laatstgenoemde speelde dit seizoen vooral als back vanwege de blessures van rechtsback Joris in ’t Veld (knie) en linksback Manucho Adelino (middenvoetsbeentje), waarmee Oranje Wit in verdedigend en aanvallend opzicht wel twee belangrijke schakels miste.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Trainingskamp

Corona werd eind november opnieuw een spelbreker, maar Kadi Wahabi hoopt dat er vanaf januari wat meer liefde en aandacht voor de sport is vanuit de politiek. ,,Corona gaat voorlopig niet weg, maar er moet wel een serieus plan komen hoe we de amateursport willen aanpakken. Drie seizoenen op rij de boel niet afmaken kan natuurlijk niet. Ik heb me er al over verbaasd dat er aan het begin van het seizoen geen gedegen en realistisch plan kwam vanuit de KNVB, waardoor veel bij de clubs zelf terecht kwam en het dus al snel een rommeltje werd met veel afgelastingen vanwege corona. Daarna kregen we een paar wedstrijden zonder publiek, maar wel met volle kantines. Dat was ook niet meer te volgen. Begin januari gaan we op trainingskamp naar Portugal, net als in januari 2020. Daar kijken we allemaal enorm naar uit. Lekker trainen op het strand en daarna vol energie de tweede seizoenshelft in. Dan is het natuurlijk wel noodzakelijk dat we in januari weer ’s avonds kunnen trainen en de competitie op 22 januari mogen hervatten, want anders zie ik het somber in met nog achttien competitieduels te gaan. Maar goed, negatief denken heeft geen zin, dat laat ik lekker aan anderen over. Natuurlijk zakt bij mij ook de moed wel eens in de schoenen de afgelopen twee jaar, maar het werken met zo’n jonge en enthousiaste groep geeft veel energie.”

Rotterdamse dribbelkoning met rendement

Ibo Ozbilek ging de winterstop in als topscorer in 1B. Met acht goals en drie assists was hij bij elf van de achttien treffers in de eerste competitieduels betrokken. Zijn eerste halfjaar bij Oranje Wit mag dan ook een succes worden genoemd.

DORDRECHT – Zelf blijft Ozbilek vrij bescheiden. ,,Natuurlijk geniet ik van al die goals, maar het kan altijd beter. Ik weet dat er nog veel meer in zit bij mij. Ik had een paar weken nodig aan het begin van het seizoen om me echt in het team te spelen, maar ik ben de trainers enorm dankbaar voor het vertrouwen dat ik van ze krijg. Ze weten mij op de juiste manier te motiveren en dat vertrouwen probeer ik iedere week waar te maken. Meestal gaat dat goed, maar er zitten natuurlijk ook wel eens wedstrijden tussen dat ik niet beslissend kan zijn.”

Zo had Ozbilek op 20 november in de blessuretijd tegen Heerjansdam de winnende treffer op zijn schoen na een voorzet van linksbuiten Mike Muijen, maar hij tikte van dichtbij naast en dus bleef het bij 0-0. ,,Daarna zat ik echt helemaal stuk in de kleedkamer en heb ik mijn excuses aangeboden aan de groep, maar zij zeiden direct dat ik me geen zorgen moest maken. Het was daarna de hele week spannend of we die zaterdag erop nog mochten spelen, maar gelukkig kwam er op vrijdag nog groen licht. In de uitwedstrijd bij SHO (2-4) scoorde ik nog twee keer en gaf ik een assist, waardoor ik toch nog met een lekker gevoel de winterstop inging. Daarna hebben we in december nog geoefend bij De Alblas en SVW. Geen wedstrijden waar ik veel plezier uit haal. Ik had liever nog gewoon twee keer in de competitie gespeeld, al snap ik ook wel dat clubs daarop tegen waren omdat trainen niet mogelijk was. Maar als je veel vertrouwen hebt en in een lekkere flow zit, denk je eigenlijk nooit aan je fitheid. Dat gaat dan vanzelf, zoals ik mijn acties vaak ook gewoon op gevoel maak.”

Doorbraakjaar

De pleintjesvoetballer uit Rotterdam-Zuid speelde in zijn woonplaats voor Overmaas, Sparta AV, Charlois en XerxesDZB. ,,Bij Sparta en Charlois heb ik mooie seizoenen beleefd. Bij Charlois scoorde ik 26 keer toen we kampioen werden in de derde klasse, dat was wel echt mijn doorbraakjaar. Daarna ben ik nog een seizoen gebleven en daarna vertrokken naar XerxesDZB, maar dat seizoen was na vier potjes al klaar.”

Via zijn zaalvoetbalteamgenoot Jermaine Sewambar (die al snel weer weg was bij Oranje Wit) kwam Ozbilek bij Oranje Wit terecht, waar hij de afgelopen maanden dus uitgroeide tot een effectieve smaakmaker. ,,Ik wist dat Oranje Wit twee seizoenen onderin had gespeeld, maar ik voelde direct vertrouwen toen ik met de trainers had gesproken. Ik ben erg blij met mijn keuze voor Oranje Wit en zij volgens mij ook wel met hun keuze voor mij, haha. Hopelijk kunnen we in 2022 nog meer moois laten zien en om de bovenste plekken mee blijven doen.”

Voor meer artikelen over SV Oranje Wit klik hier.
Voor meer informatie over SV Oranje Wit klik hier.