Oranje Wit – Heerjansdam: veel kansen en goals.

0
112

Heerjansdam speelde uit tegen Oranje Wit en toen uiteindelijk de ‘stofwolken’ waren opgetrokken, stond er een 4-4 eindstand op het scorebord. Waar het ook 6-6 / 7-7 had kunnen zijn, want beide keepers (Luc Francissen en Sander Schreuder) voorkwamen met een aantal fraaie reddingen nog twee of drie doelpunten.

Heerjansdam opende sterk en binnen vijf minuten moet keeper Luc Francissen al ingrijpen, na schoten van Ronald Ouwens en Mathijn Valster, die ook koppend nog een keer gevaarlijk was. De 0-1 (16 e minuut) van Luc Delmee, die na een hoekschop van Mathijn Valster raak kopte, was dan ook niet verrassend. De 1-1 (22 e minuut) van de snelle Gijs Kila en de 2-1 van Jeremy de Lijster wel, want die kwamen ‘uit de lucht vallen’. Net voor de rust had Ouwens pech dat zijn kopbal van de doellijn werd getrapt en de spits schoot drie minuten later rakelings over het doel. En i.p.v. 2-2 werd het op slag van rust 3-1 door Thomas Boudesteijn. En de meeste Heerjansdam-supporters zagen de vierde nederlaag van dit seizoen al aan de horizon gloren.

Echter niet de ploeg van trainer Ron Timmers. Oranje Wit werd direct na de rust onder druk gezet en Nedely Fortes leek in de 46 e minuut al op weg naar een doelpunt. Doelman Francissen voorkwam dat echter. Tien minuten later had de doelman wel het nakijken toen Fortes na een fraaie aanval (voorzet Giovanni Smit) van dichtbij binnenschoot:3-2. Oranje Wit schakelde soms snel over van de verdediging naar de aanval en in de 67 e minuut dook de Lijster voor Schreuder op, die goed naar de bal bleef kijken en redde. Aan de andere kant zag Delmee Francissen ingrijpen en de daarop volgende counter was het weer de beurt aan Schreuder toen Emerson Antonia voor hem op dook. Het leek voor de (vele) toeschouwers wel een tenniswedstrijd, waar het venijn in de staart zat.

Tien minuten voor tijd werd Ouwens in het strafschopgebied aangetikt door Antonia en de toegekende strafschop werd beheerst door Youri van Noort binnengeschoten: 3-3. Nog was het spektakel niet voorbij want een minuut later stond Casper Westera oog in oog met Schreuder, die nu wel kansloos was: 4-3. Het sein voor Heerjansdam om de druk nog verder op te voeren (en verdedigend) nog meer ruimte weg te geven.

Schreuder hield zijn ploeg drie minuten later in de wedstrijd toen Antonia op weg leek naar een beslissende voorsprong. De ervaren goalie redde knap (tot ontzetting van de thuissupporters). Een minuut later stelde Delmee keeper Francissen nog maar eens op de proef. De aanvaller zag zijn schot uit de kruising getikt worden. Een paar minuten later zorgde van Noort voor de 4-4, want hij benutte uiterst koelbloedig weer een penalty, na een handsbal binnen de beruchte lijnen.

Thuis tegen Almkerk
A.s. zaterdag 2 november speelt Heerjansdam op de Molenwei tegen Almkerk, aanvang: 14-30 u.