Oranje Wit, Club van de week: Ruben Retel

Vandaag in het kader van Club van de week zijn we in gesprek met de spits van SV Oranje Wit, Ruben Retel (22). Sinds zijn 19e maakt Ruben al deel uit van de selectie van de eersteklasser uit Dordrecht. Na in de jeugd alle selectie elftallen van Oranje Wit doorlopen te hebben, maakte Ruben op zijn 17e zijn debuut.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

We kijken eerst even naar de drie wedstrijden die Oranje Wit gespeeld heeft voordat de competitie op pauze werd gezet. Oranje Wit staat momenteel op een twaalfde plaats met één punt. Desondanks is Ruben positief. “Ondanks dat we maar 1 punt hebben, kijk ik positief terug op de eerste paar wedstrijden van het seizoen. We hebben laten zien dat we de ploegen in deze competitie het lastig kunnen maken. Jammer genoeg hebben we de eerste competitiewedstrijden wat ongeluk gehad en hadden we eigenlijk meer verdiend. Als team weten we waar onze zwakke punten liggen en hier moeten we aan gaan werken. Ik weet zeker dat de punten (na de coronastop) gaan komen. Aan de teamgeest zal het in ieder geval niet liggen.”

Persoonlijk kijkt Ruben positief maar ook met een kritische noot naar zichzelf. “Omdat ik net terugkom van een kruisbandblessure ben ik allang blij dat ik weer pijnvrij kan voetballen. Dit was mijn hoogste prioriteit in het voorseizoen.” Een sits heeft natuurlijk altijd het doel om doelpunten te maken. “Als spits is het natuurlijk altijd lekker om betrokken te zijn bij doelpunten. Gelukkig gaat dit goed, maar het kan natuurlijk altijd beter.” Toch blijft Ruben altijd kritisch. “Ook weet ik wat mijn minder sterke punten zijn. Op de trainingen probeer ik hier hard aan te werken om zo een completere spits te worden.”

Handhaven is doel nummer één die Ruben en Oranje Wit gesteld heeft en Ruben heeft hier alle vertrouwen in. “Met het eerste is het dit jaar belangrijk om te handhaven in de eerste klasse. We hebben een voetballend team dat bereid is voor elke meter te knokken. Daarom denk ik dat we het elke tegenstander lastig kunnen gaan maken.”

Bij het item ‘Club van de week’ zijn we altijd ontzettend benieuwd naar wat elke club nou zo bijzonder maakt voor haar leden. Ruben had hier het volgende antwoord op: “De sfeer op de club na de wedstrijd is altijd erg goed. Veel mensen kijken naar het eerste en blijven daarna nog een drankje doen. Momenteel gaat dat niet, maar wanneer dit wel weer mag staat sowieso weer heel de kantine vol.” Tenslotte vroegen we Ruben wie volgens hem de uitblinker van de vereniging is. “Chris Kirch! Regelt alles voor ons team en is altijd vrolijk.”

Kom morgen terug voor een nieuw interview met een persoon binnen Oranje wit!

Klik hier voor meer artikelen over Oranje Wit
Klik hier voor meer informatie over Oranje Wit

 

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.