Oranje Wit beker verder ten koste van Klundert

Oranje Wit had het nog knap lastig tegen Klundert, maar was uiteindelijk toch een maatje te groot. De ploeg kwam verassend op voorsprong tegen de eersteklasser, maar brak na een uur spelen.

Oranje Wit had wat goed te maken na het verlies tegen Nieuw-Lekkerland, maar de ploeg kwam moeilijk door de defensie van Klundert heen. Klundert bleef hard werken en stond defensief redelijk goed, en probeerde er af en toe door te komen. Vlak voor rust was het raak voor Klundert. Een strafschop werd verzilverd en het werd 1-0.

Na rust hield Klundert het nog twintig minuten vol, al had Oranje Wit daarbij wel wat hulp nodig. Een eigen doelpunt zorgde voor de 1-1. Een minuut later kreeg ook Oranje Wit een strafschop en was het verzet van Klundert gebroken. Binnen tien minuten gaf de thuisploeg het weg, want de 1-3 werd ook nog gescoord. In de slotfase kreeg Oranje Wit nog een strafschop. Het was de keeper van Klundert die de penalty wist tegen te houden. Dat was niet zijn eerste keer dit seizen want hij keerde laatst tegen Seolto ook al een strafschop. Het bleef 1-3 en Oranje Wit bekert dus verder.

Aankomend weekend speelt Klundert een avondwedstrijd thuis tegen Prinsenland. Een belangrijke wedstrijd, want Klundert wil het gat dichtten met de nummer een van de competitie. Oranje Wit speelt thuis tegen Geinoord Nieuwegein. Het is een wedstrijd tussen de nummer tien en nummer twaalf van de competitie.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Remco van Gool strijdt met Barendrecht O19-1 voor het kampioenschap

Vandaag gaan we in gesprek met Remco van Gool van BVV Barendrecht. De trainer van de O19-1 draait een...

Geschiedenis van Old Firm in boekvorm

Alle betrokkenen hebben de datum al rood omcirkeld staan in hun agenda’s: op 1 april 2023 staan Nieuw-Lekkerland en...

De derde periode moet voor VVZ’49 zijn, aldus Guus Parinussa

Vandaag gaan we in gesprek met Guus Parinussa van VVZ’49. Op zijn 16e maakte die al zijn debuut in...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.