Opleiding Curio Sport en Bewegen groeit en ontwikkelt

0
112

Een gerenoveerd schoolgebouw, goedgevulde leerjaren en een Talentencentrum dat naast de deur wordt gebouwd: het gaat goed met de mbo-opleiding sport en bewegen van onderwijsinstelling Curio. Het team heeft een volwaardige opleiding op poten gezet.

De in Breda gevestigde opleiding Curio sport en bewegen, het voormalige Vitalis college Sport & Bewegen, biedt de volledige niveau 2, 3 en 4 opleiding aan. Het kent daarin acht verschillende afstudeerprofielen, maar ook verschillende keuzedelen: keuzedelen waarmee studenten zich kunnen verdiepen in hun afstudeerprofiel, denk hierbij aan conditie- en hersteltrainer voor het profi el trainer/coach verenigingssporten, maar ook keuzedelen waarin ze zich verbreden.

Dat zijn bijvoorbeeld sneeuwsporten, persluchtduiken en voetbal. In het keuzedeel voetbal volgen de studenten de KNVB-cursus Pupillen- en Juniorentrainer.

De mbo-school vindt het belangrijk om een goede aansluiting te houden met het werkveld. Daarom worden ieder jaar gastsprekers uitgenodigd en bedrijven en sportverenigingen bezocht. Zo was een delegatie van de opleiding onlangs nog op de KNVB Campus in Zeist.

De studenten krijgen in het schooljaar de ruimte voor stages. De docenten gaan vier keer per jaar op bezoek bij de stageplaatsen, om zo goed contact te onderhouden met het werkveld en om een vinger aan de pols te houden bij de ontwikkeling van de student. Er is een goede samenwerking met het Sportleerbedrijf Breda. Zij “matchen” de studenten aan passende stageplaatsen. Aangezien dat Sportleerbedrijf in het schoolgebouw zit, kunnen de studenten er zo binnenlopen.

Over dat gebouw gesproken: het is compleet gerenoveerd, met spiksplinternieuwe sportruimtes en sportafbeeldingen op de muren. Het gebouw ademt sport. Als het Talentencentrum, dat naast de deur aan de Terheijdenseweg wordt gebouwd, af is, gaat de opleiding daar ook intensief gebruik van maken. De student zal uiteindelijk afstuderen als sportprofessional en gaan bijdragen aan een meer vitale samenleving. “We willen directe invloed hebben op de bewegingsactiviteiten van jong tot oud, op alle niveaus”, vertelt teamvoorzitter Mark Bruurs.

Wil je meer informatie over Curio Sport en Bewegen? Klik hier.
Lees hier de krant van Breda