Opleiden heeft bij Dubbeldam de hoogste prioriteit

Zonder de jeugd heeft het voetbal geen toekomst, weet men natuurlijk ook bij Dubbeldam. Daarom krijgt de jeugdafdeling de maximale aandacht. De nieuwe opzet werpt meteen al vruchten af.

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021DORDRECHT – Gerard Schrauwen en Dennis Oeben zijn bij Dubbeldam algemeen jeugdcoördinator. Zij hebben een team samengesteld dat bij de Schenkeldijkclub de jeugdafdeling nieuw elan moet gaan geven. De club had de indruk dat de vereniging bij de jeugdopleiding wat stappen had gemist. Schrauwen legt uit wat er vanaf medio 2021 is gebeurd. ,,Wij hebben eerst naar de structuur bij onze jeugdopleiding gekeken. Als eerste zijn er coördinatoren voor de onder- en bovenbouw aangesteld. Er is een damescoördinator en er is nu iemand die het aanstellen van de scheidsrechters coördineert. Op die wijze is een nieuwe jeugdcommissie gevormd en daar zijn wij in september 2021 mee begonnen.” Uiteraard kreeg de allerjongste jeugd als eerste de volledige aandacht. De meeste activiteiten werden voor de kabouters tot en met de jeugd van onder elf jaar geregeld.

Kijkend naar komend seizoen verwacht Dubbeldam 27 jeugdteams in te schrijven. Dat is alweer vijftien procent groei ten opzichte van vorig seizoen. Bij de allerjongsten verdubbelt het aantal teams zelfs. ,,Wij hebben een aantal oud eerste elftalspelers, zoals Sjoerd Boutens, Edwin van Dee en Reinier Wapperom, bereid gevonden met die spelertjes aan de slag te gaan” vertelt Schrauwen. ,,Wij zijn echt heel dankbaar dat die jongens hier tijd en energie in willen steken. Zij kunnen het voetbal tenslotte het beste overdragen. En het werkt, want zij begonnen met tien kabouters en nu lopen er op woensdag van zes tot zeven uur 28 van die jongens en meisjes vanaf vijf jaar. Er zijn er zelfs van vier jaar bij. Samen met EBOH en RCD organiseren wij minitoernooitjes zodat zij het idee hebben echt wedstrijdjes te spelen.”

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Clinics

Het mooiste is vaak de entourage rond het speelveld waar ouders en verzorgers maar vooral opa’s staan te genieten. Zij zien in hun kleinzoon de nieuwe Messi. De jeugd van onder zeven speelt al toernooitjes in de regio. En bij onder negen krijgen ze bij Dubbeldam te maken met de modellen van voormalig eerste-elftalspeler Erik-Jan Tak. ,,Hij is tevens coördinator onderbouw. Hij leert die jonkies de eerste echte kneepjes van het voetbalvak.”

Bij Dubbeldam leer je dus voetballen. Een belangrijk moment als de jeugd van onder twaalf moet doorgroeien naar het voetballen op een groot veld. ,,Dat is een giga omschakeling voor die jongens en meisjes. Wij bereiden ze daar dan ook goed op voor”, stelt Schrauwen. ,,Er worden clinics gegeven en wij gaan die teams voor de toekomst samenstellen. Op weg naar die nieuwe situatie worden al oefenwedstrijden gespeeld zodat de spelers aan de voor hen volstrekt nieuwe situatie kunnen wennen. En dan gaat voor de jeugd het echte voetbal beginnen. Aan de reacties van onze leden proeven wij dat zij pas dan vinden dat zij erbij horen.”

Dat Dubbeldam goed opleidt is duidelijk door de resultaten van de oudste jeugd. De JO10-1 speelde onlangs voor promotie naar de vierde divisie. Op dat niveau speelde nog nooit een jeugdteam van Dubbeldam. De nieuwbouw moet een impuls aan de verdere ontwikkeling van Dubbeldam gaan geven. ,,Dat moet haast wel veel nieuwe leden op gaan leveren”, verwacht Gerard Schrauwen. ,,Zo werkt dat nu eenmaal.”

Klik op VV Dubbeldam voor de laatste artikelen over de vereniging.
Klik op VV Dubbeldam voor meer informatie over de vereniging.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.