‘Opbrengst veiling gebruiken om clubgebouw van BSM te verduurzamen’

0
342
BSM, Bart Vernooij

BSM vierde in 2023 het 100-jarig bestaan. “Het was een heel geslaagd jaar”, glundert secretaris Bart Vernooij. Inmiddels gaat de blik weer op de toekomst, op de komende 100 jaar. “We willen het aantal leden in ieder geval consolideren,  maar het liefst uitbreiden. BSM heeft geen grote ambities, we willen de gezellige vereniging blijven die we zijn én we willen gezond blijven.”

Voor de voetbalclub uit Bennebroek was 2023 er één om nooit te vergeten. “We hebben zoveel activiteiten georganiseerd, het hele jaar door. Op een manier die past bij BSM. We zijn een gezelligheidsvereniging. Gezinnen lopen hier al vele jaren rond, generatie op generatie. Opa is bestuurslid, zoon speelt bij de veteranen en kleinzoon voetbalt in de jeugd. Dat is bij ons normaal.”

Veiling

Oud-Ajax kwam tijdens Pinksteren op bezoek bij BSM, drie oudere leden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, we organiseerden een golftoernooi, er werd een klaverjasmarathon georganiseerd van twaalf uur en de club hield een veiling. Zomaar enkele activiteiten die voorbij kwamen in 2023. “Die veiling was wel een hoogtepunt”, vertelt Vernooij. “MKB-ers en sponsoren regelden prijzen die geveild werden. In totaal leverde die dag 19.000 euro op. Het was schitterend. De prijzen varieerden van een wijnpakket tot koken door spelers van het eerste elftal bij de winnaar thuis en van een kaasvoorraad tot een weekje Marbella in een woning die ter beschikking werd gesteld.”

De opbrengst van de veiling wordt door BSM gebruikt om het clubgebouw te verduurzamen. “We gaan de toiletgroepen renoveren of het dak voorzien van zonnepanelen. We willen iets tastbaars, het moet zichtbaar zijn voor onze leden. Dat zorgt ook weer voor nieuw elan.”

Voor iedereen

BSM is er voor iedereen. Dat straalde de club ook uit in het jaar van het 100-jarig bestaan. “Wij wilden 100 jaar BSM niet alleen vieren met onze leden. Ook niet-leden waren welkom. Dus als iemand zijn neefje of nichtje mee wilde nemen, of ouders, was dat prima. We willen dat mensen weten hoe gezellig het is op onze vereniging. Dat ze aan BSM denken als ze willen gaan voetballen of iemand kennen die dat wil.”

BSM zet, zoals veel sportverenigingen dat doen, in op de jeugd. “Als je ziet hoeveel kinderen hier op zaterdag op het complex lopen, dat is ongelofelijk. We hebben ontzettend veel jeugdteams. De grootste uitdaging is om de kinderen te behouden. Dat is soms lastig, als ze 12 jaar zijn of ouder, en naar de middelbare school gaan. We doen er alles aan om ze vast te houden. Een ander doel is om de meisjesafdeling uit te breiden. We hebben vier damesteams. Daar kunnen we nog veel winnen. Dat vliegwiel moet draaien. Als het eenmaal draait, blijft het draaien. Vraag het me over vijf jaar nog maar eens. Hopelijk zijn we er dan in geslaagd.”

Vriendschappen

“Deze club staat bekend om de gezelligheid, de samenhang. Kinderen komen als voetballers binnen, maar doen vriendschappen op voor het leven. Dat zie ik ook bij mijn eigen kinderen. BSM is echt een vriendenclub”, besluit Vernooij.

Klik op BSM voor de laatste artikelen over de club.
Klik op BSM voor meer informatie over de club.