Ook Stedoco een maat te groot voor SJC

0
92

Van een koude kermis thuis. Dat was het gevoel na de wedstrijd tegen Stedoco. Met het oog op de ranglijst dichtte vriend en vijand SJC aanvankelijk best kansen toe. Maar in Hoornaar werd opnieuw duidelijk dat SJC verdedigend geen potten kan breken. Hoewel de eerste mogelijkheid voor SJC was, ontspon zich in de eerste helft een wat eenzijdige wedstrijd. Waarin SJC wel wilde maar simpelweg niet kon. De wedstrijd begon met Chris Hoogervorst op de plek van Rick van Dijk en nieuwkomer Levy Berends in de basis . Hakan Bayram werd links in de verdediging geposteerd,  Davio Lovechio bezette de linkerflank. Stef van der Zalm, Tom Broekhuizen en Youssef Baouchi  bleken nog te geblesseerd om te worden ingezet.

Zoals gezegd domineerde Stedoco de eerste helft.  Met een aantal kansen. Eerst schoot Stedoco nog een keer hoog over maar in de negentiende minuut werd het dan toch 1-0.  Een voorzet van de rechterspits viel  met een boog bij de tweede paal. Vanwaar er ongehinderd kon worden ingekopt. SJC wilde de aanval wel zoeken maar moest steeds ver terug. Bij een Stedoco-aanval viel eerst nog de bal op de paal meer even later was het wel weer raak. Een lage voorzet van links kon door Schelvis niet worden onderschept. Bij de tweede paal werkte SJC’er Bayram hem zelf in het net: 2-0.Waarna SJC kans zag om Stedoco tot aan de rust van verder scoren af te houden.

Na de rust aanvankelijk een andere wedstrijd. SJC wilde de achterstand snel goed maken. Met Rick van Dijk voor Chris Hoogervorst en Melvin van Stijn voor Stecy Kapata bleken er voor korte tijd meer aanvallende impulsen te komen.  Maar tot echte kansen kwam het niet en tot ergernis van SJC, viel het verwachtte doelpunt juist aan de andere kant. Een snelle aanval over links resulteerde in een voorzet die opnieuw zomaar kon worden ingekopt :3-0. De wedstrijd was toen natuurlijk gespeeld. SJC probeerde nog wat het kon, maar moest toezien hoe ook  de 4-0 op het scorebord kwam. Een eerste inzet viel nog tegen de lat maar de rebound werd niet gemist. SJC kreeg nog wel een eretreffer nadat Jordy Groot vanaf elf meter raak mocht schieten: 4-1. Met daarna nog het slotakkoord voor Stedoco in de 93e minuut: 5-1.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek.  Het is te wensen dat dan meer stabiliteit in de verdediging kan worden gebracht. Want de grote hoeveelheid tegengoals, inmiddels niet minder dan 33, maakt duidelijk dat dit een zeer zwak punt is. Het zou dus heel mooi zijn als in de thuiswedstrijd nu eens wel de nul kan worden gehouden.