onfortuinlijke momenten voor GSC/ODS

Johan Stal was het afgelopen seizoen een vaste waarde in de zaterdaghoofdmacht van GSC/ODS. De 19-jarige middenvelder was ook in de voorbereiding op de nieuwe jaargang voorbestemd om opnieuw een basisplaats te claimen, maar liep in de bekermatch tegen FC Dordrecht (amateurs) een ongelukkige schouderblessure op.

Een botsing in de met 2-1 verloren bekerwedstrijd bij FC Dordrecht (amateurs) zorgde ervoor dat Johan Stal de laatste voorbereidingsweken voor het nieuwe seizoen balend langs de kant moest blijven. ,,Na een duel met een tegenstander kwam ik op mijn schouder terecht. Dat was best pijnlijk. Onderzoek in het ziekenhuis wees uiteindelijk uit dat er een stukje van de schouderkom was afgebroken. Van de dokter kreeg ik meteen het advies om tien dagen volkomen rust te houden. Daar baalde ik van, want terwijl de andere spelers verder gingen in de voorbereiding mocht ik niks doen.’’

De fysieke malheur aan het begin van zijn derde seizoen in de senioren zorgt voor een kleine terugslag voor de bijna 20-jarige middenvelder, die afgelopen seizoen uitgroeide tot één van de vaste bouwstenen in het elftal van trainer Cees den Breejen en zijn assistent Dennis Groeneweg. ,,Vorig seizoen heb ik op ‘zes’ gespeeld, als verdedigende middenvelder. Dat is ook de positie waar ik me het beste voel’’, spreekt Johan Stal, die al vanaf de jeugd bij GSC actief is en die na de afronding van zijn studie graag in de logistiek aan de slag wil gaan.,,

Ik kan me ook niet voorstellen dat ik bij een andere club zou spelen. Hier ben ik opgegroeid, bij deze vereniging zitten mijn vrienden. Ik heb het hier echt prima naar mijn zin.’’ Ook het mislopen van de promotie naar de derde klasse, die aan het einde van de rit in de nacompetitie voor het grijpen leek, heeft dat niet veranderd. ,,We hebben de kans gehad om een niveau hoger te komen, maar konden het niet afdwingen in die ene kans die we hadden. Vreemd eigenlijk dat er maar één wedstrijd was tegen Asperen en ook alleen maar een uitwedstrijd, in de nieuwe nacompetitie-opzet van de KNVB.

Ook in de competitie hebben we soms dure punten laten liggen.’’ Waar Dubbeldam wel de stap omhoog kon maken, daar bleef het zaterdagteam van GSC/ ODS dus verstoken van promotie. Stal en zijn ploeggenoten gaan in het nieuwe seizoen op voor herhaling. ,,Met Djim Kammerman, Stephan Vermeulen en Joey Gooshouwer zijn er spelers bij de club teruggekeerd die de afgelopen jaren ervaring hebben opgedaan en op een hoger niveau hebben gespeeld.

Dat zijn welkome versterkingen in onze selectie. Maar of we weer hoge ogen kunnen gooien, is voor mij nog een vraagteken aangezien we in de westelijke vierde klasse zijn ingedeeld. Veel tegenstanders ken ik niet en met ZBC’97 hebben we straks een tegenstander die volgens mij ook best en aardige selectie heeft staan.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.