Onder de lat met Sjoerd de Graaf van VV Hontenisse

De 27-jarige Sjoerd de Graaf staat al geruime tijd onder de lat bij VV Hontenisse. Bij de club uit Kloosterzande is hij goed opgevangen en heeft hij het plezier in het spelletje weer teruggevonden.

mzc
Sjoerd begon met voetballen bij VV Terneuzen. Bij deze club heeft hij tot de B’tjes gespeeld. Hierna is hij vertrokken naar de buren van Terneuzense boys, omdat hij bij deze club met het eerste elftal mee kon trainen. Hij maakte zijn debuut in een eerste elftal op achttienjarige leeftijd. In een wedstrijd tegen Heerjansdam in de eerste klasse wist hij direct zijn doel schoon te houden. “Na enkele jaren wilde ik graag eerste keeper zijn en dus ben ik op mijn twintigste vertrokken naar FC Axel. Hier heb ik een leuk jaar gehad. We hadden een sterke ploeg en zijn dat jaar overtuigend kampioen geworden in de derde klasse”, vertelt hij.

Hontenisse
Het jaar erop kwam er een andere keeper en vertrok de Graaf weer naar Terneuzense Boys. “Na daar weer een jaar gespeeld te hebben, kwam er een vacature vrij bij VV Terneuzen”, vertelt hij. Na één jaar vertrok hij wederom en via omweg bij HVV’24 verloor Sjoerd uiteindelijk het plezier in het spelletje en stopte hij met voetballen. “Niet veel later kreeg ik een vriendin uit Kloosterzande, waar ik ook woonachtig ben. Hierdoor kwam ik met wat spelers van Hontenisse in contact. Dat balletje is gaan rollen en nu zit ik alweer een aantal jaar bij de club. We hebben een goeie groep en daarnaast heb ik een goede band met de trainers Veli Eryuruk, Steven de Smit en keeperstrainer Konrad van de Velde”, gaat De Graaf verder.

Minst gepasseerde
Dit seizoen gaat het, naar eigen zeggen, erg goed met de sluitpost. “Ik heb het plezier weer terug en we zijn hard op weg om kampioen te worden. We hebben de minst gepasseerde verdediging van de competitie en volgens mij ook van Zeeland”, aldus de doelman. Verder vindt hij dat er enorm veel niveauverschil is in de vierde klasse, waardoor hij zich niet altijd even goed kan onderscheiden. “Ik probeer er te staan wanneer de ploeg mij nodig heeft. Volgend jaar in de derde klasse kijk ik er naar uit om nog meer van mijzelf te laten zien”, blikt Sjoerd vooruit.

Kwaliteiten
Net als veel andere keepers is de Graaf begonnen met keepen omdat er in de jeugd geen doelman was. “Ik heb destijds de handschoenen aangetrokken en niet meer uitgedaan”, aldus de goalie. Naast het doel verdedigen is hij ook regelmatig te vinden als spits. “Ik voetbal in de zaal bij ZVV Hulst. Ik ga niet van mezelf zeggen dat ik een bijzondere voetballer ben, maar dit jaar zijn we wel kampioen geworden van Zeeuws-Vlaanderen en hebben we meegedaan aan de Zeeuwse kampioenschappen,” gaat hij verder.

Als keeper wil hij ook voetballend zijn steentje bijdragen in het veld. Verder noemt hij als kwaliteiten dat hij sterk is in één op één situaties, over een redelijke trap beschikt en verbaal aanwezig is. “Buiten het veld om ben ik een rustige jongen, maar eenmaal als ik onder de lat sta ben ik enorm fanatiek. Misschien wel iets te fanatiek, maar dat is het aard van het beestje”, lacht Sjoerd.

Kampioen worden
Dit seizoen wil de doelman positief afsluiten door kampioen te worden met Hontenisse. Verder kijkt hij uit naar wat de mogelijkheden zijn in de derde klasse volgend jaar. De Dj van het team, die ervan houdt om harde muziek te draaien voor de wedstrijd, hoeft persoonlijk niet meer naar een andere club om hogerop te gaan. “Plezier in het spelletje staat voorop en voorlopig zit ik nog wel op mijn plek”, sluit hij af.

Foto van Gina Heynze

Klik op VV Hontenisse voor het laatste artikel over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.