Onder de lat met Bjorn van Sundert van Unitas’30

Bjorn van Sundert (24) is keepende bij de 1e klasser Unitas’30 op de zondag. Voordat hij bij Unitas’30 kwam voetbalden is hij speelzaam geweest bij : VV Internos, de jeugd van NAC Breda en bij VV DSE. Hij is begonnen met voetballen op 5 jarige leeftijd en maakte zijn eerste elftal debuut op 16 jarige leeftijd. Hij speelt in totaal al 7 jaar selectie.

banner_koningsport_small_VJ

Van Sundert zelf vertelt over zijn voetbalseizoen tot nu toe: “Sinds ik bij Unitas`30 keep ben ik zelfverzekerder geworden waardoor ik nu ook meer geniet van het keepen in de eerste klasse. Sinds ik bij unitas`30 bij gekomen heb ik veel bij geleerd in persoonlijk vlak en als keeper vorig seizoen speelde we eerste seizoen in de eerste klasse wat een stukje sneller gaat en de spitsen effectiever zijn voor de goal, ik geloof dat dit seizoen in de eerste klasse west mooie dingen kunnen laten zien als team en op persoonlijk vlak”.

Van Sundert is in de F6 van vv Internos gaan keepen zijn vader was de leider en iedereen in het team moest een helftje keepen, toen hijzelf aan de beurt was had hij besloten de handschoenen nooit meer uit te doen en te blijven keepen. Op de vraag waar Van Sundert in uitblinkt als keeper reageert hij: “Mijn sterke punten zijn denk ik 1 op1 ik heb een goede trap in de benen mee voetballen lijkt mijn ook wel aardig.”

Over de stelling “keepers zijn gek” vertelt van Sundert: “Ja wat vind ik daar van dat ze ons gek vinden je moet wel een beetje gek zijn denk als je je eigen voor de bal moet gooien maar het is ook wel een vak apart denk ik het is niet voor iedereen weg is gelegd.”

Aan rituelen voor de wedstrijd doet van Sundert niet. Wel hoopt hij natuurlijk ooit nog hoger te gaan voetballen met Unitas’30 dan de eerste klasse west waar zij zich nu bevinden.

Klik hier voor meer artikelen over unitas’30

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Hakan Copur is klaar voor volgende stap bij MVV’27

Hakan Copur schuift deze zomer één stoeltje op naast de dug-out bij MVV’27. Het 43-jarige voetbaldier wordt van assistent...

Eerste seizoen bij Spui bevalt Niels de Zwarte uitstekend

SPUI – Voor Niels de Zwarte was er bij FC Axel niet of nauwelijks vooruitzicht op een basisplaats of...

Monaim Elbousaksaki maakt de overstap van vv Vrederust naar MOC’17 J019-1

Vandaag gaan we in gesprek met Monaim Elbousaksaki, een ervaren trainer die onlangs de overstap heeft gemaakt van v.v....

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.