Ondanks 4-0 overwinning op De Alblas moet Spirit toch nacompetitie gaan spelen

0
230
Spirit

Op de laatste speeldag heeft Spirit zich niet veilig kunnen spelen. Op eigen veld waren de Ouderkerkers heer en meester tegen De Alblas (4-0), maar in afwachting op de resultaten op de andere velden viel de teleurstelling toch rouw op hun dak.

Cvv Zwervers wist de opmars van Alexandria’66, dat bij winst promotiewedstrijden kon gaan spelen, te stoppen. Bij het eindsignaal bij Spirit stond het in Capelle 1-0 voor de thuisploeg. Op het andere veld, bij Rijsoord, stond het op dat moment 1-1, een stand die voor Spirit gunstig was. Maar die in Capelle niet. Er mocht niet gewonnen worden door de Capellenaren, dus werd er hoopvol gewacht op de gelijkmaker van de Rotterdammers. Helaas voor Spirit viel vlak voor tijd de 2-0 en wist het dat het seizoen nog maximaal 3 wedstrijden langer gaat duren om handhaving in de 2 e klasse te realiseren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden Stefan Bitter en Timme van Hof even in het zonnetje gezet. Ondanks het feit dat vele spelers gaan stoppen of Spirit gaan verlaten, heeft Spirit besloten deze 2 spelers er voor dat moment uit te lichten. Beide spelers speelden meer dan 200 officiële wedstrijden voor Spirit 1. Met het oog op hopelijk toen hun laatste wedstrijd, kregen ze uit handen van het bestuur een bos bloemen. Op een later moment zal er ook aandacht worden besteed aan de overige spelers die Spirit 1 gaan verlaten. Richard van Cappellen werd met een bos bloemen ook alvast bedankt voor de 7 seizoenen bij Spirit 1. De vertrekkende trainer gaat volgend seizoen aan de slag bij Smitshoek.

Eerste helft

Voor de wedstrijd tegen De Alblas, die op voorhand gewonnen moest worden om het seizoen mogelijk na deze speelronde af te sluiten, nam keeperstrainer Patrick Bom plaats onder de lat. Sean Luthart was geschorst vanwege zijn rode kaart van vorige week tegen Oranje Wit.

In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Naast een paar pogingen van De Alblas die naast of over gingen moest Patrick Bom één keer serieus aan de bak, toen een speler van De Alblas alleen op hem afkwam. De doelman hield het hoofd koel en voorkwam een achterstand.

Spirit kreeg ook wat mogelijkheden. Ruben Slooff zag zijn schot gestopt, net als Niels de Vries die de keeper in de hoek dwong. Ruben de Vries was het dichtstbij een doelpunt. Een vrije trap van Niels de Vries leek op het hoofd te komen van Kevin Kriek, maar werd net door een Oud Alblas verdediger met het hoofd van richting veranderd richting de voeten van Ruben de Vries. Zijn inzet belandde op de paal.

Tweede helft

In de tweede helft nam Spirit meer initiatief. Doordat Lukas Bos vlak voor rust geblesseerd uitviel verhuisde Ruben de Vries naar de spits positie. Het werd uiteindelijk zijn dag. Met een hattrick had hij uiteindelijk een groot aandeel aan de overwinning. In de 50 e minuut tikte hij vlak voor doel de 1-0. Later verschalkte hij de Alblas doelman nog 2 maal. Voor die tijd was het Ruben Slooff die de 2-0 op het scorebord zette. Stefan Bitter kopte een corner nog op de paal en Timme van Hoff zag zijn inzet de buitenkant van de paal raken. Spirit won zeer verdienstelijk met 4-0 en was hoopvol op een goede afloop. Helaas kon Alexandria’66 zichzelf èn Spirit niet helpen.

Spirit zal de knop snel om moeten zetten. Vanaf volgende week staan er 3 ‘finales’ op het programma, die gewonnen moeten worden om volgend seizoen nog steeds in de 2e klasse te mogen uitkomen. Zaterdag staat voor Spirit de thuiswedstrijd tegen MOC’17 op het programma. De ploeg uit Bergen op Zoom eindigde in de 2e klasse E op de 10e plaats.

Bron: Eric de Vendt
Bron foto’s: René Bitter

Klik op VV Spirit voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VV Spirit voor meer informatie over de club.