Oirschot Vooruit verslagen door Valkenswaard

0
131

Vandaag de wedstrijd van Oirschot Vooruit tegen Valkenswaard. En de ”Bosuilen” doen het prima en staan op plek zeven. Opmerkelijk is dat ze de uitwedstrijden tot op heden steeds weten te winnen maar ook dat ze tot op heden geen enkele wedstrijd ”nul” weten te houden.

Oirschot Vooruit wint de laatste 4 wedstrijden en staat daarmee op een keurige vierde plek. Naast het 3- tal langdurig afwezigen moest Oirschot Vooruit het vandaag ook doen zonder Koos Gloudemans. Hierdoor kwam Sjoerd van Straten weer centraal achterin te spelen. Scheidsrechter was Dhr. Clint van der Heyden die de wedstrijd goed aanvoelde en de kaarten op zak kon houden.

In een hele leuke wedstrijd verloor Oirschot Vooruit vandaag verdiend van Valkenswaard. Zelden kreeg het in een wedstrijd zoveel kansen tegen. Vooral dankzij prima keeperswerk van Niels Stockman ging de rust nog in met een stand van 0-0.

Oirschot Vooruit kreeg een 3-tal prima mogelijkheden waarvan zelfs een schot van Joris Swaanen via de paal in het zijnet kwam. Valkenswaard kreeg zeker vijf opgelegde kansen. Vooral spits Thom van de Donk was een ware plaag voor de Oirschotse verdediging.

In de rust moest trainer Piet Drijvers noodgedwongen de geblesseerde Fons Meeuwis wisselen voor Tim Neggers die overigens een prima invalbeurt maakte. Na 5 minuten in de 2 e helft kreeg Valkenswaard een penalty voor een vermeende overtreding op van de Donk. Ondanks de vele protesten schoot Erwin Isbouts onberispelijk raak, 0-1.

Even later moet ook Koen van Heerebeek met een blessure naar de kant. Zijn vervanger was Pim van de Noort en hiermee had Oirschot zelfs 3 spelers van O19 in het veld staan. Als Valkenswaard korte tijd later 0-2 maakte na goed voorbereidend werk van alweer v.d. Donk was het geloof in een goed resultaat bij Oirschot Vooruit helemaal verdwenen. Zeker toen Niels Stockman na een terugspeelbal van Job van Gestel onder de opstuitende bal door trapt en het daarmee 0-3 wordt is de wedstrijd helemaal gespeeld. Dat Mitchel Kluitmans 3 minuten voor tijd nog 0-4 scoort is alleen voor de statistieken.

Volgende week nieuwe kansen in de uitwedstrijd tegen Braakhuizen.