101

Op deze laatste zondag van september gaan de spelers en staf van Oirschot Vooruit normaliter naar
Oirschot kermis. Wat is in deze tijd van corona nog normaal? Geen kermis maar wel een potje voetbal.

HappyPoint_desinfectie

Oirschot Vooruit trad aan tegen De Valk, een geduchte tegenstander. Onder leiding van de 19- jarige (!!) Aron Ulijn mocht Oirschot Vooruit om 14.30 uur aftrappen. En vanaf de aftrap nam Oirschot Vooruit het initiatief. Reeds na 4 minuten maakte Daan Hagemeier de 1-0 maar deze goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na 10 minuten kreeg Gijs Sebregts een kans maar hij kopte van dichtbij over. Oirschot Vooruit was gedurende de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Het kreeg kansen maar moest ook waken voor uitbraken van De Valk. Gezegd mag worden dat het centrale duo achterin, Koos Gloudemans en Job van Gestel, zich uitstekend weerden. Zij straalden uit ”voor de tegenstander valt hier vandaag  niets te halen”! Oirschot Vooruit bleef dreigend en De Valk kreeg pas in de 39e minuut haar eerste kansje. Oirschot Vooruit keeper Timo van de Loo , prima vervanger van de afwezige Niels Stockmans, redde bekwaam. Oirschot Vooruit kreeg op slag van rust nog een corner te nemen. Niemand van De Valk was zo slim om onze kleine spits Gijs Sebregts te dekken. Laat juist hij de bal vrij binnen koppen,  1-0, dik verdiend.

In de tweede helft ging Oirschot Vooruit gewoon door met waar het in de eerste helft gestopt was, namelijk aanvallen. Dit resulteerde in de 58e minuut in de 2-0. Daan Hagemeier werd in de diepte weggestuurd. Hij blokte z’n tegenstander slim en reglementair en schoof de bal laag in de rechter- beneden hoek. Wat je vaak ziet gebeurde ook nu; je denkt de buit binnen te hebben en onbewust gaat dan de voet van het gaspedaal. De Valk denkt niets meer te verliezen te hebben en gaat vol ten aanval. Dat resulteert eerst in een goal die vanwege leunen op de tegenstander wordt afgekeurd. In de 71e minuut komt De Valk toch op 2-1. Koen van Steensel kan vrij, uit een lage voorzet vanaf rechts, de bal binnen schuiven. Dan zijn er nog 20 minuten te gaan en wordt het dus nog spannend. Trainer Piet Drijvers wisselt Gijs Sebregts voor de meer ervaren Harm Ketelaars. Hij is lang geblesseerd geweest maar kent het
klappen van de zweep. Jammer dat hij nog tegen een gele kaart oploopt. Het kenmerkt echter ook zijn gedrevenheid en de wil om nooit of te nimmer te willen verliezen! Het laatste wapenfeit is een vrije trap van De Valk vanaf 25 meter. Het levert geen resultaat op.

Oirschot Vooruit haalt uit de eerste 2 wedstrijden de volle winst en gaat voorlopig mede aan kop. Dat geeft vertrouwen maar het garandeert niets. Dus ……. beide voetjes aan de grond!

Klik hier voor meer informatie over Oirschot Vooruit.

Voor een ander artikel over Oirschot Vooruit, klik hier.