Oirschot Vooruit en Brabantia in evenwicht

0
123

Het werd een spannende wedstrijd waarbij beide partijen een hoog tempo hanteerden en daarbij ook nog fel in de duels waren met af en toe behoorlijk goed voetbal. Brabantia speelde vaak de
lange bal waarbij vooral de supersnelle buitenspeler Alef Joao de achterhoede van Oirschot Vooruit
hoofdpijn bezorgde. De eerste tien minuten werd Oirschot Vooruit onder druk gezet zonder dat er echter kansen uit voortvloeiden.

Na een kwartier kwam Oirschot Vooruit beter in haar spel. In de 18e minuut gaf Fons Meeuwis van buiten het strafschopgebied een geweldige pegel die buiten bereik van de keeper helaas tegen de paal kwam. De terugspringende bal werd meteen weer ingeschoten maar nu gered door een speler op de doellijn. In een melee van spelers kwam de bal uiteindelijk nog bij Dorus van de Wal die wel scoorde maar helaas vanuit buitenspel positie.

Oirschot Vooruit zette veel druk en was op dat moment ook beter dan Brabantia.
Voor de rust kregen de groen-witten maar liefst 12 corners tegenover Brabantia slechts 3. Dat zegt voldoende over het overwicht, maar de achterhoede van Brabantia bleef vrij gemakkelijk overeind.

De laatste tien minuten voor rust nam Brabantia het heft weer in handen en zette Oirschot Vooruit onder druk. Een snel uitlopende Menno Kuulkers kon net voor de aanstormende spits van Brabantia een doelpunt voorkomen. Verdere schoten op doel waren echter onnauwkeurig of een prooi voor de keeper. Zo brak de rust aan met een 0-0 stand.

Meteen na rust ging de wedstrijd door in een hoog tempo, wat echter ook inhield dat er voor beide partijen veel balverlies was. Ze gaven elkaar geen tijd om de bal rustig aan te nemen en te passen. Een kwartier na rust was er een goede aanval van Brabantia. Met kunst en vliegwerk
wist de achterhoede van Oirschot-Vooruit de bal tot corner te werken.
Hieruit kwam de bal in een mêlee van spelers en kon uiteindelijk Ryley de Jong het beslissende laatste tikje geven en was het 0-1 in de 57e minuut.

Oirschot Vooruit ging nog feller op de aanval spelen.
Een paar minuten na de achterstand schoot Harm Ketelaars snoeihard op het doel van Brabantia, buiten bereik van de keeper maar helaas ook langs de verkeerde kant van de paal.

Trainer Piet Drijvers wisselde in de 80e minuut de moegestreden Dorus van de Wal voor
Gijs Sebregts. De groen-witten werden sterker en Brabantia kwam steeds meer onder druk te staan.
In de 86e minuut ging Joris Swaanen achter een diepe bal aan en werd op onreglementaire wijze gestopt door de keeper. Penalty voor Oirschot Vooruit besliste de scheidsrechter.
Joris Swaanen raakte bij die actie licht geblesseerd en moest eerst opgelapt worden voordat hij de penalty zelf kon nemen maar hij schoot deze onberispelijk binnen, 1-1.
Dit tot grote vreugde van de spelers en supporters van Oirschot Vooruit.

Brabantia zette nog even aan om toch de punten mee naar Eindhoven te nemen maar uiteindelijk bleef de 1-1 stand op het scorebord.
Een terechte uitslag. De eerste helft waren de groen-witten beter, de tweede helft Brabantia.

Aanstaande zondag speelt Oirschot Vooruit de uitwedstrijd tegen HVCH in Heesch om 14.30.