Oirschot Vooruit doet uitstekende zaken

0
84

Op deze druilerige zondagmiddag in maart deed Oirschot Vooruit uitstekende zaken door deze wedstrijd winnend af te sluiten. In de “warming-up” moest Koos Gloudemans helaas al afhaken. Zijn plaats werd uitstekend ingevuld door Sjoerd van Straten.

Scheidsrechter Kjell Voskuil floot een uitstekende wedstrijd. Vanaf het begin was Oirschot gevaarlijker dan RKVVO dat wel veel corners afdwong maar het kon daaruit nog niet één keer gevaarlijk worden. Oirschot daarentegen was dat wel geregeld. Gijs Sebregts strandde binnen een kwartier al 2 keer op de keeper en ook Joris Swaanen stuitte bij een schuiver op de keeper.

In de 28e minuut had Oirschot Vooruit in de persoon van Fons Meeuwis de 1-0 binnen handbereik. Echter, terwijl de keeper al was uitgespeeld, schoot hij op een verdediger van RKVVO die op de doellijn nog net in een reflex redding kon brengen. Even daarna schoot Max van Kollenburg van afstand nog op de keeper. In de 38e minuut gaf Gijs Sebregts door het midden een uitstekende steekpass op Daan Hagemeier. Hij schoot van dichtbij op de keeper. Uit de corner die hieruit ontstond kopte diezelfde Daan Hagemeier de bal over.

Toen de meeste supporters zich naar de kantine begaven voor een bakje koffie of een pilsje kwam Oirschot Vooruit in de 44e minuut verdiend op voorsprong. Via een aantal schijven binnen de zestien kwam de bal met enig fortuin voor de voeten van Gijs Sebregts en hij twijfelde niet, keeper kansloos en de 0-1 stond op het bord!

Bij aanvang van de tweede helft bleek dat Bram Meeuwis helaas met een voetblessure in de kleedkamer was achter gebleven. Hij werd vervangen door Koen Versteden. Oirschot Vooruit bleef hard werken en aanvallen waar het enigszins mogelijk was. Ook in deze tweede helft zou RKVVO niet één keer écht gevaarlijk worden! Een pluim voor de verdediging van Oirschot Vooruit.

In de 53e minuut had Oirschot Vooruit op 2-0 moeten komen maar Gijs Sebregts schoot de bal van dichtbij, na een mooie voorzet van Fons Meeuwis, net naast. RKVVO probeerde het spel van achteruit steeds op te bouwen maar eenmaal over de middenlijn ging het steeds mis.

In de 70e minuut werd Daan Hagemeier over links de diepte ingestuurd. Alleen op de keeper af maakte hij het koelbloedig af, 0-2. De zogenaamde “kenners” aan de zijlijn wisten het toen al wel; dit Oirschot Vooruit, in de vorm van de laatste weken, geeft dit echt niet meer weg!

De wedstrijd ging op slot en Oirschot Vooruit speelde het beheerst uit.Rest nog te vermelden dat in de 88e minuut Fons Meeuwis werd gewisseld voor A-junior Teun van de Biggelaar, die daarmee zijn debuut maakte in OV1.

Meer informatie over Oirschot Vooruit? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Oirschot Vooruit.