Oirschot-vooruit boekt zege op Nemelaer

0
86

Het was een pittige en leuke wedstrijd waarin strijd werd geleverd door beide teams en waarin Oirschot-vooruit uiteindelijk vrij makkelijk de drie punten in Oirschot hield.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen beide teams vol uit de startblokken en maakten er een attractieve wedstrijd van. Nemelaer was in het begin de bovenliggende partij maar Oirschot-vooruit kon vrij eenvoudig stand houden. Toch was er na 15 minuten een kans voor Nemelaer die benut werd door Giel van de Ven. Hij scoorde de 0-1. Oirschot-vooruit werd hierdoor sterker en kreeg ook steeds meer mogelijkheden om te scoren. Dit duurde tot de 35ste minuut toen Dorus van de Wal met een keurig schot van 20 meter  afstand de 1-1 scoorde. Beide ploegen bleven voetballen maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Na rust was er eenzelfde spelbeeld. Oirschot was sterker en had meer balbezit. Dit resulteerde uiteindelijk in een geweldige mogelijkheid in de 60ste minuut maar het duurde nog een minuut langer voordat een geweldig mooi aanval over links naar rechts werd geplaatst. Het eindigde met een bekeken overstapje van Joris Swaanen waarna Fons Meeuwis de bal mooi in de hoek plaatste. (2-1) Een minuut later konden de supporters van Oirschot-vooruit weer juichen nadat een vrije trap van Max van Kollenburg door Dorus van de Wal mooi werd binnen gekopt. (3-1)

Nemelaer gaf zich natuurlijk nog niet gewonnen en ging volop in de aanval en dit resulteerde in enkele kleine mogelijkheden voor hen. De meeste schoten en kopballen gingen echter meestal langs of werden eenvoudig door Menno Kuulkers onschadelijk gemaakt. Max Vervoort kwam hierna in het veld voor de moegestreden Dorus van de Wal.

Bij een uitval van Oirschot in de 82ste minuut werd Max van Kollenburg onderuit gehaald door een verdediger van Nemelaer: Strafschop! Deze werd genomen door Joris Swaanen maar werd keurig uit de rechter onderhoek gehouden door de doelman van Nemelaer.  Er volgde hierna nog een schermutseling waarbij Harm Ketelaars met rood het veld uit werd gestuurd  maar dit had geen invloed meer op het resultaat van de wedstrijd. Ook niet nadat Fons Meeuwis nog werd gewisseld voor Sjoerd van de Wal.  De drie punten bleven in Oirschot.