Oirschot Vooruit 1  – TOP 1  0-2

0
100

Alsof de weergoden hadden gewacht totdat de goedleidende scheidsrechter dhr. Mandemakers uit Waalwijk had gefloten voor aanvang van de wedstrijd. De regen kwam met bakken uit de hemel.

Het was al gelijk vanaf het begin duidelijk dat beide teams wilden gaan voor de winst. De wedstrijd vorderde in tijd met gelijk opgaande kansen voor beide partijen. Zo was er een klein kansje voor de spits van TOP in de 12e minuut die de bal vanuit een hoekschop richting goal kopte. De goed spelende keeper Niels Stockman pareerde moeiteloos deze aanval. 10 minuten later een aanval van Oirschot Vooruit waarbij Alex van Overdijk de bal voor de goal bracht en Dennie Banda een reële kans bood om met een kopbal de stand op 1-0 te brengen, maar helaas.

TOP werd sterker en was een tijdlang de bovenliggende partij. Dit resulteerde in een mooie aanval over meerdere schijven. Uiteindelijk was het Karim Kabaseke van TOP die de stand op 0-1 bracht in de 23e minuut. Even later bracht Dennie Banda de snel opkomende Joris Swaanen in de gelegenheid een dreiging te worden voor de goal van TOP. Helaas raakte hij verstrikt in de goede verdediging van de tegenstander. Nog net voor de rust een hoekschop van TOP waarbij de bal rakelings langs de goal werd gekopt. Stand bij de rust 0-1.

Na de rust was het duidelijk dat TOP op zoek ging naar uitbreiding van de score. Binnen 10 minuten na de rust was het 0-2. Mitch Pennings van TOP kreeg de bal op maat vanuit een vrije trap en kopte op een vrij eenvoudige manier de bal in de goal.

In de 63e minuut werd Dennie Banda vervangen door Dorus van de Wal. Dit was tevens het afscheid van Dennie Banda bij Oirschot Vooruit, na 6 seizoenen OV1.

Kort daarop een aanval van Oirschot Vooruit via Bram Meeuwis waarbij een verdediger van TOP de bal met hand toucheerde in het strafschopgebied en hiermee dus een strafschop veroorzaakte. De meestal doeltreffende Joris Swaanen had dit keer helaas geen succes en dus bleef de stand 0-2.

Max van Kollenburg werd nog vervangen door Max Vervoort en voor de eer werd 5 minuten voor einde van de wedstrijd Joost Kemps vervangen door Koen van Heerebeek. Ook Joost Kemps neemt afscheid van Oirschot Vooruit na 13 jaar speler van OV1!

De toeschouwers waren getuige van een sportieve wedstrijd waarbij gezegd mag worden dat TOP de overwinning heeft verdiend. Oirschot Vooruit 1 heeft zicht gehandhaafd in de 1e klasse en de felicitaties hiervoor zijn uiteraard op zijn plaats.