0
366
ASWH

Bron: ASWH

Dinsdagavond oefende ASWH op eigen veld tegen SHO. De formatie van trainer Roy Brinkman versloeg de Oud-Beijerlandse eersteklasser met 3-2. Niet alle spelers kwamen in actie, voor een aantal stond er alleen een training op het programma, zodat anderen wedstrijdritme konden kweken.

In de eerste helft was ASWH de bovenliggende partij, maar het lukte de Ambachters niet om dat echt in de stand uit te drukken. Na de vroege openingsgoal van Sam van Veen, die met een lekkere lob een fout in de opbouw van de SHO-goalie afstrafte, werd er niet meer gescoord. Wel raakte Wadie Daouameur uit een vrije trap een keer de paal. Op slag van rust kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte. Een van de spaarzame hoekschoppen werd binnengekopt door een meegekomen verdediger.

Na rust zocht ASWH nadrukkelijk naar een nieuwe voorsprong. Diverse aanvallen strandden echter in de eindfase. Bovendien had debutant Filip Pausic ronduit pech toen de scheidsrechter zijn treffer afkeurde. Leidsman Tempelaar floot omdat een speler van SHO de bal tegen zich aankreeg, waardoor de door de debuterende Onder 23-speler Pausic fraai binnengeschoten bal geen goedkeuring kreeg. Ook gaf Tempelaar ASWH geen strafschop na een vrij duidelijke handsbal van een verdediger van SHO. Toch liepen de Ambachters in de slotfase nog uit. Jari Bendt scoorde twee keer, waarvan de eerste na een werkelijk weergaloze assist met buitenkant voet door Wadie Daouameur.

Omdat diezelfde Daouameur tien minuten voor tijd de strijd moest staken en de invallers op waren, moest ASWH met een man minder verder. SHO, met voormalig ASWH’er Joost van Eck in de gelederen, produceerde nog een knappe aansluitingstreffer, een schot in de bovenhoek, en rook in de slotfase zelfs nog aan de gelijkmaker. Een redding van Twan Bakker en de paal voorkwamen die echter. Zo boekte ASWH dus een nuttige oefenzege in de aanloop naar de derby bij Heerjansdam van komende zaterdag.

ASWH – SHO 3-2 (1-1)
11. 1-0 Sam van Veen 45. 1-1 Aron van Schaik 74. 2-1 Jari Bendt 77. 3-1 Jari Bendt 86. 3-2 Robin Winkels
Scheidsrechter: Jan Tempelaar

ASWH: Alejandro Platero Bustos (46. Twan Bakker); Jullien Moerman (46. Tristan Armand), Luis Pedro, Stefan Watson, Denzley Griët (46. Jesaja Dias); Edon Fetahi (46. Filip Pausic), Sam van Veen (46. Jari Bendt), Wout Neelen (71. Sam van Veen); Wadie Daouameur, Jordan Gout (75. Wout Neelen), Lovette Ofori (71. Joshua Adney)

Klik op ASWH voor de laatste artikelen over de club.
Klik op ASWH voor meer informatie over de club.