ODC wint overtuigend van Baardwijk

0
163

Zondag 8 december 2019 heeft Baardwijk de grootste nederlaag sinds jaren geleden. In Boxtel verloor Baardwijk met 8-1 van ODC. Door nierstenen kan Hansie Hansie geen verslag maken van de wedstrijd. Of Hansie Hansie een vooruitziende blik had?

Voor degene die niet bij de wedstrijd aanwezig konden zijn, mochten in het Brabants Dagblad lezen: “Het ging lekker vandaag. Toch zag het er in eerste instantie niet naar uit dat we zo’n grote uitslag neer gingen zetten. Het eerste halfuur stonden we flink onder druk. Wel was ons rendement erg hoog, waardoor het bij rust al 3-0 stond”, zag ODC-coach Carlo Vorstenbosch.”

ODC-coach Carlo Vorstenbosch vertelde in het kort de eerste helft, Baardwijk speelde voetbal het eerste half uur van de wedstrijd, creëerde kansen, maar René, Bartje en Isak konden de doelman van ODC niet passeren. ODC daarentegen probeerde onder de druk uit te komen van Baardwijk, en de eeuwenoude voetbalwet, dat als jezelf niet scoort, de tegenstander scoort ook voor Baardwijk geldt. ODC scoort zonder een kans te creëren in de 23minuut 1-0. Baardwijk is de bal kwijt en voordat men de bal weer in bezit heeft scoort ODC uit de 1kans van de wedstrijd 2-0.
Als voor de rust de stand op het scorebord gezet wordt op 3-0 voor ODC lijkt Baardwijk de wedstrijd verloren te hebben.

Ruststand 3-0

Na de rust probeerde de geel zwarte formatie op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Als Isak in de 50minuut een vrije trap tussen palen schiet, kan de doelman van ODC met moeite voorkomen dat de bal in het doel beland, in de rebound scoort Kevin Vissers de 3-1. Omdat Guus Beerens snel met de bal naar de middenstip wil en hierdoor gehinderd wordt door de keeper beoordeelt de scheidsrechter dat beide personen een gele kaart verdienen, het is de 2gele kaart van Guus, dus Baardwijk moet met 10 spelers op zoek naar het 2doelpunt.

Ondanks de minderheid is Baardwijk de sterkste ploeg op het veld en op het moment dat de 3-2 gescoord zou moeten worden, scoort ODC uit de tegenaanval 4-1. Als één minuut later de 5-1 gescoord wordt is Baardwijk verslagen. Een uiterst effectief ODC krijgt nog 4 kansen, waaruit men 3 scoort en zorgt dat de eindstand 8-1 wordt in Boxtel.

Baardwijk speelt zondag 15 december 2019 de laatste wedstrijd voor de winterstop.
Op sportpark Olympia zal getracht worden de 2overwinning te behalen van het huidige seizoen.
Tegenstander is DSC uit Kerkdriel en scheidsrechter Mitchel Schellekens zal om 14:00 uur het eerste fluitsignaal geven.

Bron foto: Mige Fotografie

Meer informatie over Baardwijk vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over Baardwijk.