NSVV pakt de periodetitel na remise in Hellevoetsluis

0
355

NSVV en Hellevoetsluis waren aan elkaar gewaagd. Beide teams maakte kans op de eerste periodetitel, wat zorgde voor een spannende wedstrijd. NSVV had veel de bal en was beter aan de bal, de beste kansen waren echter in de omschakeling voor Hellevoetsluis. De NSVV-defensie onderscheidde zich door voor de vierde keer op rij een clean sheet te noteren. De productieve NSVV doelpuntenmachine stokte dit keer en zo werd de beginstand, ook de eindstand. Grootste concurrent voor de eerste periodetitel Zuidland heeft ook gelijk gespeeld tegen MZC’11. DBGC had wel gewonnen en kwam op gelijke hoogte. Op beste doelsaldo pakt NSVV de eerste prijs van het seizoen. NSVV is niet meer het team met de meeste doelpunten voor, maar heeft wel 6 en 10 doelpunten minder tegen gekregen dan Zuidland en DBGC.

In de eerste helft was het direct NSVV-topscoorder Simon van Rheeden die na een doorkopbal van Mitchel Louwerens alleen op Hellevoetsluis keeper Dyron Bijl mocht afgaan en zijn faam van doelpuntenmachine waarmaakte. Het juichen duurde echter maar kort, want de grensrechter had buitenspel van Simon gezien en de scheidsrechter keurde het doelpunt af. NSVV had regelmatig de bal. Af en toe werden er zeer vlot lopende combinaties tussen de NSVV-spelers op de kunstgrasmat gelegd. In de beslissende eindfase was de pass nauwkeurigheid telkens net niet hoog genoeg om echt gevaarlijk te worden. Een aantal keer was er balverlies en stond NSVV uit positie. Hellevoetsluis was er dan snel uit en hierdoor kregen ze een paar kleine kansen. In de rust was de conclusie spannende gelijk opgaande wedstrijd, zonder grote kansen.

In de tweede helft kwam NSVV goed uit de startblokken. Het was een voorzet van Sjoerd Hofstede die Mitchel Louwerens vrij mocht inkoppen bij de tweede paal. Mitchel zijn kopbal ging net langs de paal. Daarna waren de kansen voor Hellevoetsluis. Eerste kans werd onschadelijk gemaakt door Jessy Fortes die zich voor een inzet van Hellevoetsluis gooide. De grootste kans voor Hellevoetsluis kwam na ongeveer twintig minuten spelen. Er kwam een dieptebal achter de NSVV-defensie en Hellevoetsluis buitenspeler Fabian Boekhout
was aan de aandacht ontsnapt. Helemaal vrij ging hij op NSVV-doelman Jarmo Hartgers af en dit was de kans van de wedstrijd om Hellevoetsluis op voorsprong te zetten. Jarmo kwam zijn geliefde doel uit en net binnen de zestienmeterlijn ontmoeten ze elkaar. Tot verrassing van Fabian, bleek Jarmo een explosieve duik in de benen te hebben en vol overtuiging tikte Jarmo de bal van de voet van Fabian. Het enige wat Fabian na
deze geweldige redding nog kon bedenken was ter aarde storten, maar hier trapte de goed leidende scheidsrechter Leo Uitterhoeve niet in. Deze wedstrijd was pas om 15:00 begonnen en toen de gelijke eindstand van de wedstrijd MZC’11 tegen Zuidland door de speakers werd omgeroepen, wist NSVV dat een gelijkspel vandaag voldoende was voor de eerste periodetitel. De spanning bleef, maar eigenlijk heeft NSVV de gelijke stand het laatste halfuur gecontroleerd over de eindstreep gebracht.

Team, staf en meegereisde supporters van NSVV vierde het feestje in Hellevoetsluis van het behalen van de eerste prijs van het seizoen. Een grote verbetering ten opzichte van de eerste periode van vorig seizoen. Kampioen word je door een constante prestatiecurve over het gehele seizoen op de mat te leggen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde RCS op het programma. RCS heeft deze speelronde met 2-1 verloren in de uitwedstrijd tegen medekoploper DBGC. RCS zal niet twee weken op rij met verlies de terugreis naar Oost-Souburg willen aanvaarden. NSVV zal zich weer volledig moeten opladen om “gewoon” weer doelpunten te gaan maken en cleansheets te blijven presenteren.