NSVV pakt de koppositie na winst op VCK

0
207

Zonder spectaculair te voetballen stuurde NSVV het gepromoveerde VCK met een mooie drie tegen nul nederlaag weer terug naar Koudekerke. NSVV scoort altijd en veel dit seizoen, maar de eerste vier wedstrijden waren er ook al acht tegendoelpunten uit het netje gehaald. Verdienste was deze wedstrijd de nul tegendoelpunten. Koploper Zuidland verloor met een korfbal uitslag. Hierdoor komt NSVV op evenveel punten en voert NSVV de ranglijst aan door één tegendoelpunt minder ontvangen te hebben dan Zuidland.

In de eerste helft was de eerste kans voor VCK. Het linker verdedigingsblok van NSVV werd gepasseerd en bij de voorzet liet het rechter verdedigingsblok een aanvaller uit de rug weglopen. De VCK-aanvaller schoof de bal voor het doel langs. Na een kwartier spelen mocht Jasper Huisman een voorzet vanaf rechts op maat afleveren. NSVV spits Simon van Rheeden kwam goed voor zijn man en kopte de bal in het netje. NSVV was de bovenliggende partij en er werd goed samengespeeld. De verdediging van VCK stond echter goed en de altijd dreigende aanvallers en diepgaande middenvelders van NSVV konden weinig grote kansen creëren. Vijf minuten voor de rust mocht NSVV-draaischijf Peter Jan Cazander de bal aannemen net achter de aanvalslinie en het spel weer gaan verdelen. Dit keer verlegde hij het spel naar een aanval via linksvoor Mitchel Louwerens. Direct kwam er dubbele dekking richting Mitchel, maar dit voorkwam niet dat hij een voorzet bij de tweede paal kon afleveren. De verdediging van VCK hield spits Simon van Rheeden in de gaten, maar had niet in de gaten dat uit zijn rug Jeroen Voshart bij de tweede paal opdook. Jeroen liep de bal binnen en hierdoor ging NSVV met een ruime twee tegen nul voorsprong rusten.

In de tweede helft gaat de tegenstander van NSVV vaak uit een ander vaatje tappen. NSVV is meestal voetballend de bovenliggende partij in de eerste helft. Regelmatig trapt NSVV hierin en vergeten ze gewoon te blijven voetballen. Dit keer kwamen niet de oude trucs uit de kast. Enige verbeterpunt was nog het positief onderling coachen zoals in de jeugdopleiding van NSVV wordt gepredikt. Ondanks de ruime voorsprong was er onderling binnen het team van NSVV opvallend veel discussie. Dit komt de teamprestatie vaak niet ten goede. Wel bleven NSVV en VCK dit keer gewoon voetballen, alleen resulteerde het niet in grote kansen. Wel mocht NSVV oneindig veel cornerballen nemen. Telkens rukte de luchtmacht van achteruit op, maar nimmer was NSVV dicht bij een doelpunt. Een kans was er wel voor VCK toen door het rechter verdedigingsblok heen werd gebroken. Voor het doel stond een speler van VCK klaar om de bal erin te tikken, maar NSVV-keeper Jarmo Hartgers dook op de voorzet en neutraliseerde hiermee het gevaar. Tien minuten voor tijd kwam een afgeslagen aanval voor de glimmende sloffen van Mitchel Louwerens. Vanaf het uiterste hoekje van het strafschopgebied krulde Mitchel de bal schitterend in de kruising. Hiermee kwam de eindstand van drie tegen nul op het scorebord.

Door het verlies van Zuidland zijn NSVV, DBGC en Hellevoetsluis op een gelijk aantal punten uitgekomen na vijf speelronden. Zuidland en NSVV zijn de productiefste ploegen met beide 21 doelpunten voor, alleen NSVV heeft 8 en Zuidland 9 tegendoelpunten geïncasseerd. Hiermee mag NSVV de ranglijst aanvoeren. Volgende week staat voor NSVV de uitwedstrijd tegen het gepromoveerde WHS uit Sint Annaland op het programma. Na hun spectaculaire 5 tegen 0 winst op Hellevoetsluis in de vorige speelronde kregen ze de kopgroep in zicht. Deze speelronde hebben ze daar geen vervolg aan kunnen geven door een 2-1 verlies tegen RCS.