NSVV boekt een belangrijke uitoverwinning op MZC’11

0
282
nsvv-wedstrijdverslag

NSVV en MZC’11 legde een heerlijk spannende pot voetbal op de mat. Beide teams gunde elkaar geen seconde rust en gingen vol voor een driepunter. In de eerste helft waren er nog weinig uitgespeelde kansen te zien en de twee doelpunten eerlijk verdeeld. In de tweede helft kwam NSVV op voorsprong. MZC’11 ging een steeds groter deel van de manschappen naar voren sturen en NSVV gooide zich voor iedere doelpoging van MZC’11. Aan de andere kant was er volop ruimte voor een paar mooi opgezette, maar niet benutte counters. Met klotsende oksels hoorde het publiek na 98 spannende minuten het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Uitterhoeve.

In de eerste helft werd het publiek al vermaakt zonder grote kansen te zien. Beide teams zette volop druk op de bal en gaven elkaar geen ruimte om dicht bij het vijandelijke doel te komen. Dan zijn er altijd nog de dode spelmomenten die voor gevaar kunnen zorgen. Het eerste doelpunt van NSVV was een vrije trap van Jasper Huisman. De bal draaide precies in het hart van een overvol strafschopgebied. In de chaos weet Boyd van Andel de bal richting het doel te krijgen en via een voet van een MZC’11 verdediger gaat de bal richting Jeroen Voshart. Met een volle kracht vooruit inzet is Jeroen eerder bij de bal dan de MZC’11 keeper en werkt de bal binnen. NSVV dacht met de voorsprong te kunnen gaan rusten, maar in de laatste minuut kreeg MZC’11 ook een vrije trap. Specialist Luuk van Vossen draaide de bal naar de eerste paal, waar Sander Backx voor zijn tegenstander kwam en de bal binnen kopte.

In de tweede helft was er direct een mooie kopbal van Boyd van Andel richting de kruising, die MZC’11 keeper Thijs Roombouts knap redde. Na een uur spelen kwam NSVV op voorsprong. Peter Jan Cazander was aan een mooie solo bezig en werd hard onderuitgehaald door een MZC’11 verdediger net buiten het strafschopgebied. Het lukt de Numansdorpse formatie nog steeds niet om het spel boerenslim te spelen. Exemplarisch was dat niet de MZC’11 speler van de harde overtreding een gele kaart kreeg, maar in plaats daarvan een protesterende NSVV-speler. Zo eindigde de wedstrijd met zes oliedomme gele voor NSVV-spelers die bij de finales over een paar weken fatale schorsingen kunnen zijn. Een vorm van gerechtigheid was dat de vrije trap van Jasper Huisman net van richting veranderd werd door de muur, waardoor de vrije trap buiten het bereik van de keeper in het net viel.

In het laatste halfuur ging MZC’11 de druk opvoeren en knokte het hele NSVV-team om de voorsprong vast te houden. Mocht de bal er toch nog langs glippen, dan stond er altijd nog de betrouwbare NSVV-keeper Jarmo Hartgers op de goal. Aan de andere kant ontstond er volop ruimte voor de counter. NSVV heeft dynamiek en snelheid in de ploeg om snel te kunnen counteren. De grootste kansen waren dan ook voor NSVV, maar het ontbrak NSVV op het laatste moment net aan scherpte voor het doel om de wedstrijd op slot te gooien. Zo bleef de wedstrijd tot de laatste seconde spannend en kon uiteindelijk NSVV een zwaarbevochte overwinning vieren.

De wedstrijd van Zuidland was afgelast, daarom is de voorsprong van NSVV op Zuidland opgelopen tot zes punten. Volgende week is NSVV vrij en zaterdag 15 april speelt NSVV thuis tegen de nummer drie Hellevoetsluis. Uit had NSVV het knap lastig tegen Hellevoetsluis en kwam niet verder dan een gelijkspel. Dit worden belangrijke weken. NSVV heeft een brede selectie en is voetballend exquis in deze klasse. Met een beetje boerenslimheid erbij moet het mogelijk zijn om de doelstelling van promotie te kunnen halen.

Opstelling NSVV:
Jarmo Hartgers, Jerzy van Bergen, Michael Ouwens (5e Yoeron van der Ree), Jessy Fortes (82e Jack van Eijmeren), Fabian Korbijn, Peter Jan Cazander (77e Mitchel Louwerens), Jeroen Voshart, Sjoerd Hofstede, Boyd van Andel, Wessel Schouwink (77e Wessel van Haren), Jasper Huisman

Ruststand: 1-1
Eindstand: 1-2

Scoreverloop:
30e min. 0 – 1 Jeroen Voshart
45e min. 1 – 1 Sander Backx
60e  min. 1 – 2 Jasper Huisman

Geschreven door: Bas Snijders
Foto gemaakt door: Karin Hartgers

Klik op NSVV voor de laatste artikelen over de club.
Klik op NSVV voor meer informatie over de club.