Nieuwkuijk en RKDVC schieten niet veel op met gelijkspel

Op een zeer koude zondagmiddag stond gisteren de derby tussen Nieuwkuijk en RKDVC op het programma. Twee ploegen die zich onderaan in de derde klasse bevinden. Het was aan beide ploegen goed te zien dat ze zeker niet wilde verliezen om zo nog verder in de problemen te komen.

De wedstrijd was erg rommelig en beide ploegen leverden door slordig spel veel ballen in. Door de vele kleine overtredingen lag het spel veel stil en kwam er weinig tempo in. Na een fout achterin bij Nieuwkuijk kon Lars Kievits in de 17e minuut de score openen (1-0). Lang kon RKDVC niet genieten van deze voorsprong want een minuut later lag de bal aan de andere kant op de stip. Keeper Daan Dekkers wist de inzet knap te redden maar het Niels Kok reageerde als snelste en zette de gelijkmaker op het bord. Daarna weinig kansen voor beide doelen. De rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand en het publiek kon met dit koude weer even de kantine opzoeken voor een versnapering.

Het publiek hoopte dat het spel na de rust wat beter werd maar werd helaas teleurgesteld. Beide trainers probeerde nog wat te forceren met meerdere wissels. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel wat verdiend was. De wedstrijd verdiende geen winnaar en beide teams zijn na deze remise niet veel opgeschoten.

Door de winst van Vlijmense Boys, volgende week de tegenstander van RKDVC, is Nieuwkuijk de nieuwe hekkensluiter met 7 punten. Nieuwkuijk speelt volgende week de uitwedstrijd bij VCB wat ook 7 punten heeft maar een beter doelsaldo. Ook weer een belangrijk duel dus.

RKDVC speelt tegen Vlijmense Boys weer een derby dus. Ook voor RKDVC een belangrijk duel want deze tegenstander heeft maar één punt minder.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Rick Ouwerling van Zinkwegse Boys gaat voor UEFA C diploma

De 24-jarige Rick Ouwerling was de afgelopen twee jaar de coach van de O19-1. Dit jaar is hij de...

In gesprek met Jeffrey Verkerk van SC Feyenoord

Vandaag spreken we met Jeffrey Verkerk, de 29-jarige keeper van SC Feyenoord. Jeffrey Verkerk heeft vroeger bij BVO’s gekeept...

Het project van DVV’09 is nu echt afgerond

Nooit eerder in de historie van de club, slaagde vierdeklasser DVV'09 erin om te promoveren. Maar als er een...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.