Nieuwe locatie, zelfde service: ‘We nemen alle tijd’

Hielspoor, groeipijn of overbelasting. Waar je ook last van hebt, je kunt terecht bij Podotherapiepraktijk Wervenschot. En met de opening van een nieuwe locatie, een praktijk in Medisch Centrum Westerhage in de Haagse Beemden, wordt dat alleen nog maar beter. “Alle disciplines zitten bij elkaar.”

Een huisartsenpraktijk, verschillende fysiotherapiepraktijken, ergotherapie, en een groot echografisch centrum. Om maar even iets te noemen. “Dit wordt onze vierde locatie in Breda, een mooie uitbreiding. Naast Ulvenhout, de IJpelaar, het centrum van Breda en de samenwerking met Sportschool Arendse health club op de Terheijdenseweg, hebben we met deze nieuwe locatie een mooie spreiding binnen Breda.”

Expertise
Wat de mensen kunnen verwachten? “Podotherapiepraktijk Wervenschot bestaat sinds 1994, in al die jaren is er natuurlijk veel expertise opgebouwd. We hebben gespecialiseerde podotherapeuten, denk aan een echografist, diabetespodotherapeuten, kinderpodotherapeuten en sportpodotherapeuten. Dat laatste is een meerwaarde voor sporters en met name voetballers. Zeker in deze periode. We zien nu veel mensen met hielspoorklachten. In de zomer worden vaak minder goede schoenen gedragen. Sporters starten weer op, dit zijn allemaal factoren die een overbelasting kunnen uitlokken. Omdat voorkomen beter is dan genezen hebben we een samenwerking met een voetbalclub opgezet. Door teams te screenen kun je risico’s in kaart brengen en preventief (be)handelen. Dat doen we desgewenst samen met fysiotherapeuten, maar kan ook door het geven van een specifiek (sport)schoenadvies of het maken van podotherapeutische inlegzolen.”

Persoonlijk
Samen met Jacqueline Stoop, oprichter van Podotherapiepraktijk Wervenschot, stuurt Edo Oomes een negen man sterk team aan. “Iedere podotherapeut heeft zijn eigen specialiteit. Daardoor kunnen we iedere patiënt, op de best mogelijke manier helpen.” En dat is geen toeval. “Daar staan we hier ook echt voor! We nemen voor iedereen alle tijd die nodig is om een goede diagnose en een persoonlijk behandelplan op te stellen. Een gedegen onderzoek en een goed advies, persoonlijke aandacht voor de patiënt. Dat is bij ons toch wel het belangrijkste speerpunt.”

Ondanks dat Edo Oomes op dat gebied vooral actief is op de achtergrond, ziet hij het vaak genoeg. “Als onze specialisten een advies hebben gegeven en de patiënt loopt met een blij gezicht naar buiten of ze zeggen: ‘Dit voelt weer goed’, dan hebben wij ons werk gedaan. Dat is en blijft toch wel het mooiste.” En die aanpak, zal altijd zo blijven. “Persoonlijk, laagdrempelig, en altijd in de buurt!”

Klik op Podotherapiepraktijk Wervenschot voor meer informatie

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SV Baarn fabriek blijft maar groeien

De grootste voetbalvereniging uit Baarn is groen en wit van kleur. Dat is mede te danken aan het feit...

Beesd en Rhelico op weg naar eenwording

VV Beesd en Rhelico sturen aan op een fusie. Eind november ondertekenden de besturen van de verenigingen de intentieovereenkomst...

Vlijmense Boys JO19 is een echte vriendengroep onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen

Onder leiding van Jan van Andel en Johan van Bijnen speelt de JO19 in de tweede klasse. Het team...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.