Nieuwbouwplan voorlopig in de ijskast

0
163

Voetbalvereniging Dubbeldam, tafeltennisvereniging TTVD en korfbalvereniging Movado moeten vooralsnog wachten op de realisatie van hun nieuwbouwplannen op sportpark Schenkeldijk. De drie verenigingen, die samen het plan De Paraplu hebben ontwikkeld, hebben van de gemeente Dordrecht te horen gekregen dat bespreking en besluitvorming over de nieuwbouwplannen door het nieuwe college van burgemeester en wethouders zal worden gedaan.

De drie verenigingen willen gezamenlijk een multifunctioneel sportgebouw op sportpark Schenkeldijk realiseren en zijn daarover al geruime tijd met de gemeente in gesprek. Het college van burgemeester en wethouders ziet op dit moment echter geen financiële ruimte voor de inwilliging van het verzoek van de clubs. In de uitvoering van de toekomstvisie sportparken werken de drie verenigingen (Dubbeldam, tafeltennisvereniging Dordrecht en korfbalvereniging Movado) samen onder de naam ‘De Paraplu’. In november 2017 is er een principe-akkoord bereikt tussen de gemeente en De Paraplu over de hoogte van de gemeentelijke bijdrage, het ontwerp van het gebouw, de bijbehorende voorwaarden en het proces. De door de gemeente in het principe akkoord-aangekondigde (verhoogde) bijdrage aan De Paraplu bedraagt € 2,45 miljoen en een maximale garantstelling van € 1,0 miljoen. De Paraplu vraagt de gemeente nu  de bijdrage te verhogen tot € 3,45 miljoen en een garantstelling van € 600.000. ,,In de tussentijd zijn de prijzen in de bouw omhoog geschoten’’, liet voorzitter Arie in ’t Veld van Dubbeldam in een reactie weten.

Het verzoek om extra geld wordt dus geparkeerd tot na de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart en de aansluitende collegeonderhandelingen die dan zullen volgen. Voor de drie verenigingen zal het dus voorlopig geduld betrachten worden. En die tijd is duur voor Dubbeldam en de twee collega-clubs. Al zes jaar wordt er gepraat over een verandering van het complex van Dubbeldam. Eind 2014 leidde het zelfs tot een protestmars richting het stadskantoor. Arie in ’t Veld is ‘not amused’ over de gang van zaken: ,,De situatie is nijpend. Ik kan het mijn leden niet uitleggen dat de gemeente wel drie miljoen euro voor de aanleg van een burg wil uittrekken maar ons al jaren laat wachten.’’