Nieuw rol als rechtsback bevalt Axel Koster uitstekend

0
125

Yerseke – Als middenvelder keerde Axel Koster (21) drie seizoenen geleden terug bij v.v. Yerseke na avonturen bij JVOZ en v.v. Kloetinge JO19. Hij zich als jongeling direct in de basisformatie van trainer Alexander van Keulen. Dit seizoen voetbalt hij echter in een andere rol dan voorheen. Niet meer op het middenvelder, maar als rechterverdediger.


“Klopt inderdaad en ik moet zeggen dat die nieuwe rol me uitstekend bevalt. De eerste twee seizoenen stond ik rechtshalf en sinds de voorbereiding op dit seizoen ben ik een linie naar achteren opgeschoven. Het is een leuke positie om te spelen en in onze speelwijze kom je ook best veelvuldig aan de bal dus dat is wel prettig.”

Koster kwam eigen min of meer per toeval op zijn huidige positie te spelen toen zijn trainer bij wijze van ‘probeersel’ hem als rechtsachter posteerde. “En dat bleek dusdanig goed te gaan en ook de rest van het elftal speelde toen goed. Daardoor heeft Alexander er aan vastgehouden en dat bleek een goede beslissing.”

Want de voorbereiding, de bekerwedstrijden én de start van de competitie in de tweede klasse E gingen voortvarend, op de verloren thuiswedstrijd tegen het flink versterkte SV Walcheren na dan (1-3). “Die laatste wedstrijd was inderdaad niet goed van onze kant, maar verder doen we het prima. We hebben een heel sterke selectie en bovendien is de groep ook enorm hecht. De keus om van Kloetinge terug te keren naar Yerseke was voor mij dan ook de enige optie. Alles is hier goed geregeld, ik woon hier en daarnaast spreek de manier van voetballen me ook aan. Dat past goed bij me en ik heb het zowel binnen als buiten het veld prima naar mijn zin.”

Wat er uiteindelijk van dit resterende deel van het seizoen gaat komen, dat is voor de verdediger nog ongewis. Want vooraf werd Yerseke wel bestempeld als een ‘kanshebber’ voor de prijzen, al ligt het volgens Koster niet altijd zo eenvoudig. “Dit is na de promotie in 2018 ons derde seizoen als tweedeklasser. In het eerste seizoen werden we derde, vorig seizoen stonden we tweede dus gaat men er automatisch vanuit dat je opnieuw meedoet. Er zitten echter nog een aantal heel goede ploegen in onze klasse, maar dat maakt de competitie dan ook leuk.”

Door de corona is het in de ogen van de 21-jarige student wel lastig om ritme te blijven houden. Want trainen werd er niet of nauwelijks gedaan, al is de hoofdselectie sinds eind november wel weer één avond per week in training op Sportpark Cleijn Moerken. “We trainen in viertallen een uurtje per week. We blijven bezig en je kunt weer eens tegen een bal trappen, terwijl je elkaar op afstand wel ziet en spreekt. Maar het is verre van ideaal. Zelf ben ik daarnaast nog vijf tot zes keer per week in de sportschool actief om mijn spieren en fitheid te versterken en te onderhouden. Ik ben iemand die ‘bezig’ moet blijven, want ik heb wel de drive om er als sporter het maximale uit te halen. Ik heb destijds de stap naar Yerseke bewust gemaakt om hier toe te groeien naar een zo goed mogelijk niveau. We waren op de goede weg en het is zaak om dat straks weer verder te zetten.”

Klik hier voor meer informatie over Yerseke
Klik hier voor meer artikelen over Yerseke