Nieuw Oranje Wit krijgt snel vorm

Wie dacht dat Oranje Wit als nummer dertien van de eerste klasse C treurend op het hoekje van de tafel zat bij het kerstdiner, heeft het mis. In Dordrecht is er bij trainer en spelers alle vertrouwen dat de prestatiecurve naar een goede kant wordt omgebogen. “We staan aan het einde van de rit zeker niet op een degradatieplaats.”

Oranje Wit heeft net een succesvol trainingskamp in Albufeira achter de rug. Thomas Boudesteijn is na vijf dagen hard trainen blij dat hij even thuis op de bank mag liggen. Voor de 21-jarige verdediger is ‘alles’ nieuw. “Vorig seizoen speelde ik nog in het tweede, nu ben ik dus basisspeler bij één”, vertelt hij. Hij was niet de enige jonge speler die moest worden ingepast door trainer Faysal Kadi Wahabi. “Dertien spelers zijn vertrokken. Veel zijn vervangen door jeugd, zoals ik. Ik meen dat er drie basisspelers zijn overgebleven. Een nieuw team bouwen kost tijd.” Kadi Wahabi gebruikt het alleszeggende woord ‘logische’ voor de huidige staat.

Boudesteijn vormt met Armando Tuur het centrale verdedigingsduo van de Dordtenaren. Tuur (26) kwam afgelopen zomer over van Wieldrecht. “Over Thomas en Armando ben ik enorm tevreden. Ze hebben samen een goede klik”, vindt Kadi Wahabi, die in Portugal bekendmaakte dat hij ook volgend seizoen trainer is van Oranje Wit. Tuur miste echter de eerste zeven competitiewedstrijden vanwege een blessure. Het was niet de enige blessure waarmee Oranje Wit kampte. “Dat maakte het allemaal een stuk lastiger”, weet ook Kadi Wahabi. “Juist Armando is met zijn ervaring en persoonlijkheid erg belangrijk voor dit elftal.”

“Ik baalde er ook flink van”, reageert de verdediger. “Uitgerekend in de laatste bekerwedstrijd tegen Yerseke liep ik een scheurtje op in mijn lies. Toekijken is nooit leuk en helemaal niet als je ziet dat het team nog zoekende is.” Kadi Wahabi vindt dat de dertiende plaats vertekend is. “Qua veldspel hebben we echt veel meer laten zien. We zijn ons in een aantal wedstrijden vergeten te belonen. Ik overdrijf niet dat we zes punten te weinig hebben.” Boudesteijn sluit zich daarbij aan: “Als je die punten optelt sta je rond de achtste, negende plaats.”

Volgens Tuur hoort Oranje Wit daar minimaal thuis. Die stap moet de formatie van sportpark Stadspolders dan maar na de winterstop maken. Kadi Wahabi heeft één groot probleem te tackelen: het aantal tegentreffers dat aan de forse kant was. “Daar waren zeker oorzaken voor, maar het was wel ons manco. Iedereen weet dat je een team opbouwt vanuit de verdediging. Als het daar niet goed zit, wordt het lastig.”

Daarmee wil hij absoluut niet naar het nieuwe centrale verdedigingsduo wijzen. “Ik vind Thomas het fantastisch doen. Ik heb hem pas geleden ook een compliment gemaakt voor zijn stabiele spel. Dat is knap, want hij komt van een lager niveau. De rol van Armando is heel belangrijk. Hij coacht en stuurt.” Bij Wieldrecht was Tuur aanvoerder. Bij Oranje Wit is de geblokte verdediger dat niet. “Ik heb geen band nodig om mijn medespelers te helpen en te coachen.” Kadi Wahabi: “Verdedigen doe je als team en daar hopen we na de winterstop sprongen in te hebben gemaakt.”

Meer informatie over Oranje Wit? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over Oranje Wit.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.