Nicole Buijs is allesdoener bij SVS

0
159
SVSNicoleBujs

SVS viert dit seizoen het 40-jarig jubileum en dat doet de Capelse club met activiteiten het hele voetbaljaar door. Eén van de trekkers is Nicole Buijs, die als enige vrouwelijke bestuurslid van het regelen is. “Ik ben een duizendpoot. Op mijn werk en de club.”

Buijs is net terug van de schoonmaakdienst op sportpark Schenkel. Na een herfstachtig voetbalweekeinde heeft zij met andere vrijwilligers de kleedkamers onder handen genomen. “Het is weer spik en span”, zegt ze. “Ze kwamen iemand tekort, dan ben ik nooit te beroerd om bij te springen.”

Buijs (49) is zo’n type waar door de club nooit tevergeefs een beroep op gedaan wordt. Haar lijst van vrijwilligerstaken is de afgelopen jaren fors langer geworden. “Ik doe het altijd nog zelf”, zegt ze gevat. “Weet je, als er dingen geregeld moeten worden, steek ik mijn vinger op in het bestuur. Op mijn werk pak ik als secretaresse ook van alles op, bij de club doe dat eigenlijk automatisch. Ik bemoei me met veel zaken niet, maar als er iets

gedaan moet worden met de clubkleding of kantine dan bekommer ik me er graag over. Het zijn vaak praktische zaken zoals de uitgiften van de clubbetaalpassen en de contantgeldstromen in de kantine.”

Buijs was jarenlang leidster van het elftal van haar zoon. “Die is inmiddels 21 jaar en is naar een andere vereniging gegaan afgelopen zomer. Vorig seizoen maakte hij nog deel uit de selectie. Als leidster van dat team vond SVS dat ik mee moest op het trainingskamp in de winter naar Spanje. Daar had ik eigenlijk niet zo trek in, als enige vrouw met vijftig mannen. Ingrid den Otter, waar ik op de club heel veel mee doe, is toen ook mee gegaan. We hebben het reuze gezellig gehad.”

“Ik ben jarenlang alleen leidster geweest, de laatste vijf jaar ben ik ook andere dingen gaan doen. Ik sta op zaterdag achter de bar en ben lid van de activiteitencommissie. Ik ben op het gegeven moment ook gevraagd voor het bestuur. Toen de vraag kwam wie het voortouw wilde nemen voor de jubileumviering werd al snel naar mijn kant gekeken. We hebben een

jubileumcommissie opgezet met twee bestuursleden en vier andere leden uit alle geledingen van de vereniging. Op 1 april bestonden we precies veertig jaar. In die periode hebben we het startsein gegeven voor het jubileumjaar met een jeugdactiviteit en groot feest. Volgend jaar ergens in mei houden we het slotfeest.”

Het is de bedoeling dat het hele jaar door activiteiten worden gehouden. “We hebben onlangs voor de eerste keer een oktoberfest gehouden en recent ook een Halloweenfeest gevierd. Er staat voor dit jaar nog een crazybingo en een pubquiz voor de jeugd op het programma. Ideeën zijn er genoeg, alleen hebben we wel besloten om de activiteiten nu één voor één te organiseren. Op een gegeven moment waren we bezig met meerdere activiteiten en dat liep door elkaar. Dat werkte niet lekker. We moeten ook goed kijken wat we doen, want het kost wel geld. De bomen bij SVS groeien in financieel opzicht zeker niet tot in de hemel. Ons budget is niet oneindig.”

Buijs noemt SVS een ‘no-nonsens club’. “Wij zijn van ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’. We zijn een hele open club. Het is even wat minder geweest met de gezelligheid, maar die is wel helemaal terug. Dat komt ook omdat de verbinding tussen jeugd en seniorenselectie is verbeterd.”

Voor meer artikelen over SVS, klik hier.
Voor meer informatie over SVS, klik hier.