Net geen historische promotie na bewogen seizoen voor Wieldrecht

Wieldrecht hoopte in juni voor het eerst in de clubhistorie te promoveren naar de eerste klasse, kort voordat de Dordtse club op 15 juli het 75-jarig jubileum ging vieren. Het team van de ervaren trainer Pippy Pruymboom (55) slaagde net niet in die missie.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

DORDRECHT – Wieldrecht won de eerste periodetitel in de tweede klasse F, maar daarna kwam een vroege en lange winterstop. Wieldrecht ging wel op trainingskamp naar Spanje, maar bijna iedereen keerde terug met corona en dus kon er twee weken niet getraind worden. Wieldrecht startte vervolgens slecht aan de tweede seizoenshelft en nadat op 5 maart de ploeg niet meer verder wilde in de uitwedstrijd bij SVW (na een onhandig misverstand tussen Robert Versteeg en de scheidsrechter) kwamen er punten in mindering en veel gedoe met de KNVB. Even leek Wieldrecht zelfs te moeten vrezen voor degradatie, maar de ploeg herpakte zich in mei goed en versloeg kampioen SVW zelfs met 2-1.

De nacompetitie om promotie begon goed met een knappe 0-2 zege bij NSVV, maar drie dagen later bleek Yerseke in de halve finale met 4-0 duidelijk te sterk. ,,Zonde, want ik had ons wel in die eerste klasse willen zien met de groep die er komend seizoen staat. Ik heb er vertrouwen in dat we daar wel iets moois van kunnen maken”, zegt Pruymboom. ,,Eerst even lekker op vakantie en het voetbal even loslaten, want de afgelopen vier maanden zijn best zwaar geweest met al die midweekse wedstrijden, dat gedoe met de KNVB en de gesprekken richting het nieuwe seizoen die tegenwoordig toch een stuk meer energie vragen dan tien jaar geleden. Ik ben wel blij dat ik na twee afgebroken seizoenen mijn derde seizoen als coach bij Wieldrecht wel heb kunnen afronden, al had ik dat graag met promotie gedaan. Corona zal ongetwijfeld weer in een nieuwe vorm terugkeren, maar ik hoop dat de sport deze keer met rust wordt gelaten door de politiek en dat we niet weer de hele winter binnen hoeven te zitten. Daar worden we allemaal niet vrolijk van. Zo’n zwaar programma in de lente hakt er ook in, zeker bij de meer ervaren spelers, dat kunnen we niet ieder seizoen gaan doen.”

SlagerijGelderblom_251966_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021Wieldrecht bestond op 15 juli dus 75 jaar. Op 16 en 20 augustus houdt Wieldrecht het traditionele Jan Stam Toernooi, op zaterdag 27 augustus is er nog een jubileumwedstrijd aan de Smitsweg tegen stadgenoot DFC.

Klik op Wieldrecht voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Wieldrecht voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

In gesprek met de dames 1 van sv MEC’07

Vandaag spreken we met de dames 1 van sv MEC’07. Dit team gevuld met unieke speelsters is erg hecht...

Glenn den Uijl: tweede seizoen als assistent-trainer bij TOGB

Glenn den Uijl is oud-speler van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord en TOGB. Bij laatstgenoemde club heeft Glenn den...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.