Natalino Storelli mist het voetbalveld nu al: ‘Ik moet wachten’

0
276

Het is flink wennen voor Natalino Storelli. De 45-jarige Roosendaler leeft voor het eerst sinds hij als jonge jongen begon met voetballen niet naar een nieuw seizoen toe als onderdeel van een club. “Nu is het wachten op een interessant project.”

Als Natalino Storelli naar buiten kijkt, krijgt hij heimwee naar het gras onder zijn voeten. Zeker op een dinsdag- of donderdagavond als het zonnetje schijnt en de thermometer de 20 stevig passeert. Op deze momenten was hij normaal gesproken bezig met het smeden van een team.

Dat is nu anders. Storelli verraste de West-Brabantse amateurvoetbalwereld met zijn besluit om per direct op te stappen bij Kruisland. “Als een vereniging bepaalde zaken niet kan veranderen, is het beter om te stoppen. Iedereen moet op dezelfde lijn zitten, anders heeft het geen zin om door te gaan.” Hij stak de laatste twee jaar zijn ziel en zaligheid in de club. “Ik heb er veel energie in gestoken, ik voelde aan mijn lichaam dat het genoeg was. Het is teleurstellend geweest: we stonden bovenaan, speelden tot de tweede periode best goed voetbal, maar verloren toen om diverse redenen bijna onze gehele aanvalslinie. Dan kan je nog zo’n goed middenveld hebben, zonder aanvallers red je het niet.”

Kruisland greep een periodetitel, een troostprijs voor de ijzersterke selectie waarmee de ploeg aan het seizoen begon. Voor Storelli was het genoeg geweest. Nu zit hij thuis, voor het eerst in zijn loopbaan als hoofdtrainer van inmiddels dertien jaar, zelfs voor het eerst sinds hij zelf begon met voetballen. De trainer die met Kruisland kampioen werd, in de overige zeven seizoenen sinds 2009/2010 zes keer nacompetitie om promotie speelde en al eens uitgeroepen werd tot beste van de regio. “Iedereen heeft nu een trainer, ik moet wachten. Ik ga niet jagen op de plek van een ander, dat doe je niet.”

Hij kiest voor een project. “Dat kan in de vierde of eerste klasse zijn: als het maar interessant is. Als de mensen graag willen samenwerken, de visie op één lijn zit. Alle opties staan open.” Hij zal komend seizoen hoe dan ook regelmatig op een sportpark in de regio te vinden zijn. “Om bij vrienden langs te gaan of kennis te vergaren. Spelers, clubs en niveaus veranderen zo snel.”