Naomi Pesman: ”ik heb mijn plezier weer gevonden bij Bristol”

0
162

ROOSENDAAL – Bristol speelster Naomi Pesman kwam twee seizoenen binnen als een talentvolle speelster. Ondertussen is ze uitgegroeid tot een zeer waardevolle speelster binnen de selectie, dit dankzij haar stormachtige ontwikkeling. “Ik was er tussen mijn veld vereniging en zaalvoetbal een heel jaar uit geweest”, aldus Pesman. De Bristol speelster koos in het seizoen 2017/2018 voor om de draad toch weer op te pakken. Ik was gewoon echt even het plezier kwijt in het veldvoetbal. Gelukkig heb ik de stap gemaakt om in de zaal te gaan spelen.

In het begin was het zeker even wennen het bal tempo en het lopen zonder bal was lastig, maar ik heb me mogen ontwikkelen in de zaal door het vertrouwen van de coach.

“Ik kende al een paar speelsters toen ik bij Bristol kwam. Dat is veel lekkerder binnenkomen bij een club dan wanneer je helemaal niemand kent. Het was ook wel lekker dat teamgenoten het meteen in me zagen zitten. Dat merkte ik aan de manier waarop ik betrokken werd in het spel. Ik voelde en voel het vertrouwen van de staf en mijn medespeelsters. Ik ben natuurlijk een speelster die veel voor het doel komt en kan scoren. In vergelijking met de jaren voor het zaalvoetbal ben ik sowieso beter geworden met mijn techniek, vindt Pesman, “Fysiek ben ik veel sterker geworden en ik ben ook beter aan de bal. In het zaalvoetbal leer je sneller te handelen.”

Met haar de medespeelster probeer ze dit seizoen een gooi te doen voor het winnen van de districtsbeker. Er zijn ondertussen jonge speelsters bij Bristol komen spelen en als je ziet hoe ze zich binnen een paar wedstrijden ziet ontwikkelen is niet normaal.

Dit is op dit moment de huidige selectie: Keepsters: 1)Jade Massing(Steenbergen) en Tessa v Ameijde(DSE) Anisah Karahan, Soraya Oppier, Jill Nagtzaam, Fleur de Kinderen(Unitas`30) Ashley de Bie en Colinda v/d Steen(DSE) Sharon v/d Eeden(schijf) Corina Luijks(Pink Bari Italië) Naomi Pesman (DVO 60) Fleur Mol( Sparta Rotterdam) Grifftih Vaissaire (SSS) en clubicoon Wahiba Didi.