Nacompetitie kent bizar slot voor HSC’28

0
268

Na de uitwedstrijd met 2-1 te hebben verloren stond voor HSC’28 op zondag 10 juni de return van het tweeluik met Boeimeer op het programma. In de heenwedstrijd had Boeimeer al laten zien over een uitstekende ploeg te beschikken dus het ging hoe dan ook een zware kluif worden voor de roodzwarten.

De opkomst van beide teams was er een zoals iedere liefhebber ze graag ziet. Supporters van beide kampen zorgden met het nodige vuurwerk voor de juiste sfeer op sportpark Harella. Toen de rook was opgetrokken kon de wedstrijd beginnen. Ten opzichte van de week ervoor leek HSC’28 beter aan de wedstrijd te beginnen.

De ploeg uit Heerle kreeg zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd toen Tobie Hopmans zijn hoofd net niet genoeg achter de bal kon krijgen. Ondanks de betere start kwam HSC’28 wederom op een 0-2 achterstand. Halverwege de eerste helft schoot de Bredase linksbuiten de bal vanaf de linkerkant in de kruising achter Colin Janse. Tien minuten later werd de 0-2 stand op het scorebord gekopt door de Bredanaars. HSC’28 kreeg voor rust via een strafschop nog de uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar deze werd goed gestopt door de Boeimeer-goalie. In de rust was de stand over twee duels 1-4 in het voordeel van Boeimeer. HSC’28 moest in de tweede helft dus drie keer scoren om een verlenging af te dwingen.

Na rust had Boeimeer de wedstrijd redelijk onder controle en leek gemakkelijk de 90 minuten vol te kunnen spelen. Echter kantelde de wedstrijd in de 70eminuut volledig. De scheidsrechter trok de rode kaart voor een Boeimeer speler na een charge op Bram van den Bemt waardoor het 11 tegen 10 werd en ontstond er weer hoop bij de thuisploeg. Vervolgens zette Barry Perk zich in de 75eminuut achter een toegekende strafschop. Perk schoof de bal beheerst in de linkerhoek en tekende zo voor de 1-2. Dit was tevens ook zijn 100ecompetitiegoal in het shirt van HSC’28.

Niet veel later stond de wedstrijd helemaal op zijn kop toen de leidsman in een kort tijdsbestek meerdere malen een rode prent toonde aan spelers van Boeimeer, waardoor het uiteindelijk 11 tegen 7 werd. De roodzwarten omsingelden vervolgens het Bredase doel en probeerden met snel combinatiespel door de defensie heen te komen. Toch was er een schot van afstand nodig om de thuisploeg op 2-2 te brengen. Rechtsback Tom Heijnen zorgde met een droge knal van 20 meter voor de gelijkmaker en bracht HSC’28 hiermee volledig terug in de strijd om promotie. HSC’28 had nu nog één doelpunt nodig om ook de stand over twee wedstrijden gelijk te trekken.

Deze verlossende goal kwam er in de 86eminuut via Tobie Hopmans. Lars de Kok ging goed door aan de linkerkant, behield het overzicht en legde de bal keurig terug op de inlopende Hopmans, die de bal feilloos in het Bredase doel werkte: 3-2. Een explosie van vreugde barstte vervolgens los in Heerle. Bij deze stand zou een verlenging volgen en hierin had HSC’28 gezien het overtal duidelijk de betere papieren.

Zo ver kwam het echter niet. De vijfde veldspeler van Boeimeer kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood wegens commentaar op de leiding. Boeimeer had hierdoor nog maar 6 spelers op het veld staan, waardoor de scheidsrechter was genoodzaakt de wedstrijd definitief te staken wegens onvoldoende spelers aan de zijde van de bezoekers.

Op deze manier kent het seizoen 2017-2018 een bizar einde voor HSC’28. De Heerlenaren zitten nog even in de wachtkamer voor wat betreft uitsluitsel over eventuele promotie terug naar de 4eklasse. De verwachting is dat de KNVB spoedig met een uitspraak komt.